Urządzamy » Przepisy kulinarne » Zupy » Zupa marchwiowa
Zupa marchwiowa
Składniki
  • 1 kg marchwi
  • sok z 2 dużych pomarańczy
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • kawałek imbiru wielkości kciuka
  • tarta skórka z 3/4 pomarańczy
  • łyżka gęstego jogurtu lub śmietany
  • mięta
Przepyszna zupa marchwiowa, pożywna i łatwa do przygotowania.
Przeczytaj też

Sposób przygotowania

Pokrojoną na kawałki marchewkę ugotuj do miękkości w bulionie. W połowie gotowania dodaj sok z pomarańczy, obrany i pokrojony imbir, skórkę pomarańczową. Po odstawieniu z ognia całość dokładnie zmiksuj. Przed podaniem dodaj świeżo zmielony pieprz. Wlej zupę do talerza, na środku połóż białą wysepkę śmietany lub jogurtu. Udekoruj miętą.

Zobacz również

przepis wysmienity mam nadzieje ze dostane taka zupe w restauracja poznań suchym lesie http://www.gustopoznan.pl/ na lunch poznań

oceń:

lubię

0%

nie lubię

0%

zupy
Przepisy na zupy w nowej odsłonie: żurek, zupa z ciecierzycy i krem z pietruszki [WIDEO]
Zupy to jedne z najpopularniejszych dań w kuchni polskiej. Latem idealnie sprawdzają się chłodniki, a zimą rozgrzewające kremy. Jeśli jesteście fanami zup - koniecznie wypróbujcie ...
Przepis na Wielkanoc: żurek na zakwasie
Żurek na zakwasie ma tradycyjne miejsce na wielkanocnym stole. Poznaj nasz przepis na Wielkanoc: pyszny żurek.
Potrawy wigilijne: barszcz czerwony czysty
Nie musisz mieć mnóstwa czasu, by przygotować pyszną kolację wigilijną. Większość dań wigilijnych jest łatwa, a te trudniejsze, pracochłonne potrawy wigilijne, zrób wcześniej albo kup ...
SĄ Z NAMI
wszyscy użytkownicy: 14490 osób