Urządzamy » Przepisy kulinarne » Zupy » Zupa marchwiowa
Zupa marchwiowa
Składniki
  • 1 kg marchwi
  • sok z 2 dużych pomarańczy
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • kawałek imbiru wielkości kciuka
  • tarta skórka z 3/4 pomarańczy
  • łyżka gęstego jogurtu lub śmietany
  • mięta
Przepyszna zupa marchwiowa, pożywna i łatwa do przygotowania.

Sposób przygotowania

Pokrojoną na kawałki marchewkę ugotuj do miękkości w bulionie. W połowie gotowania dodaj sok z pomarańczy, obrany i pokrojony imbir, skórkę pomarańczową. Po odstawieniu z ognia całość dokładnie zmiksuj. Przed podaniem dodaj świeżo zmielony pieprz. Wlej zupę do talerza, na środku połóż białą wysepkę śmietany lub jogurtu. Udekoruj miętą.

Zobacz również

przepis wysmienity mam nadzieje ze dostane taka zupe w restauracja poznań suchym lesie http://www.gustopoznan.pl/ na lunch poznań

oceń:

lubię

0%

nie lubię

0%

zupy
Potrawy wigilijne: barszcz czerwony czysty
Nie musisz mieć mnóstwa czasu, by przygotować pyszną kolację wigilijną. Większość dań wigilijnych jest łatwa, a te trudniejsze, pracochłonne potrawy wigilijne, zrób wcześniej albo kup ...
Chłodnik polski. Przepis na chłodnik z botwinki
Chłodnik to doskonała zupa na upalne dni. Przepis na chłodnik z botwinki. Polecamy chłodnik w mistrzowskim wykonaniu.
Przepisy na zupy w nowej odsłonie: żurek, zupa z ciecierzycy i krem z pietruszki [WIDEO]
Zupy to jedne z najpopularniejszych dań w kuchni polskiej. Latem idealnie sprawdzają się chłodniki, a zimą rozgrzewające kremy. Jeśli jesteście fanami zup - koniecznie wypróbujcie ...
SĄ Z NAMI
wszyscy użytkownicy: 13943 osoby