Urządzamy » Przepisy kulinarne » Zupy » Zupa marchwiowa

Zupa marchwiowa

Przepyszna zupa marchwiowa, pożywna i łatwa do przygotowania.
Zupa marchwiowa
Składniki
  • 1 kg marchwi
  • sok z 2 dużych pomarańczy
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • kawałek imbiru wielkości kciuka
  • tarta skórka z 3/4 pomarańczy
  • łyżka gęstego jogurtu lub śmietany
  • mięta

Sposób przygotowania

Pokrojoną na kawałki marchewkę ugotuj do miękkości w bulionie. W połowie gotowania dodaj sok z pomarańczy, obrany i pokrojony imbir, skórkę pomarańczową. Po odstawieniu z ognia całość dokładnie zmiksuj. Przed podaniem dodaj świeżo zmielony pieprz. Wlej zupę do talerza, na środku połóż białą wysepkę śmietany lub jogurtu. Udekoruj miętą.

Zobacz również

przepis wysmienity mam nadzieje ze dostane taka zupe w restauracja poznań suchym lesie http://www.gustopoznan.pl/ na lunch poznań

oceń:

lubię

0%

nie lubię

0%

zupy
Przepis na krem z dyni. Zupa z dyni
Zupa z dyni to doskonała propozycja na jesienne dni. Zupa dyniowa jest pożywna i bardzo zdrowa z uwagi na bogactwo zawartego w niej karotenu. Dynia ...
Gęsta zupa truskawkowa z nutą wanilii - truskawki przepisy
Przepis na CHŁODNIK. Robimy chłodnik z ogórka
Gdy żar leje się z nieba, nikt nie ma ochoty na dania mięsne. Idealny będzie więc chłodnik – zimny, orzeźwiający i co ważne - niewymagający ...
SĄ Z NAMI
wszyscy użytkownicy: 12491 osób