Dieta na wiosnę: przepis na zapiekankę z łososiem

 przepis na zapiekankę

Zapiekanka z łosiem: składniki

- 50 dag łososia

- 15 dag sera mozzarella

- 4 jajka

- 2 łyżki gęstego jogurtu

- garść czarnych oliwek

- 2 łyżki kaparów

- garść posiekanej natki i koperku

- sól, pieprz

Fot. GREEN CANOE STUDIO

Wiosną warto do swojej diety wprowadzić wiecej odzywczych składników i zielonych warzyw. Dziś proponujemy przepis na smaczną zapieknakę z łososiem!

Zapiekanka z łosiem: składniki

- 50 dag łososia

- 15 dag sera mozzarella

- 4 jajka

- 2 łyżki gęstego jogurtu

- garść czarnych oliwek

- 2 łyżki kaparów

- garść posiekanej natki i koperku

- sól, pieprz

Wiosną warto dodać do swojej diety nowalijki i kwasy Omega 3 i 6, które są zawarte między innymi w rybach.

Dieta na wiosnę: przepis na zapiekankę z łososiem

Łososia kroimy w kostkę, krótko obsmażamy na oleju lub grillujemy. W formie do tarty układamy rybę i mozzarellę porwaną na kawałki. Roztrzepane jajka mieszamy z jogurtem, oliwkami, kaparami i zieleniną. Mieszanką zalewamy rybę z serem. Wkładamy
do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut.

Ocena: 0
Tekst: GREEN CANOE STUDIO Zdjęcia: GREEN CANOE STUDIO

POLECANE ARTYKUŁY