PRZETWORY NA ZIMĘ

Jak mrozić warzywa i owoce? Poradnik

Jak mrozić warzywa i owoce? Poradnik

Mrożone warzywa i owoce zachowują większość swoich wartości odżywczych. Gdy w ogrodzie udały się plony, zamiast wekować – możesz więc inaczej przechować swoje zbiory. Radzimy, jak ...

Pasteryzacja: jak pasteryzować przetwory na zimę? Poradnik

Pasteryzacja: jak pasteryzować przetwory na zimę? Poradnik

Pasteryzacja jest najprostszą metodą utrwalania przetworów na zimę, dzięki której zachowujemy smaki lata na chłodne dni. To działanie proste i w pełni naturalne. Radzimy, jak pasteryzować ...

DIY

Sokownik: jaki wybrać? Sokowniki i domowe przetwory

Sokownik: jaki wybrać? Sokowniki i domowe przetwory

Sokownik to specjalny garnek do soków, który świetnie sprawdzi się podczas robienia domowych przetworów na zimę. Dużą zaletą sokowników jest to, że przygotowanych w nich soków ...

Kompot z truskawek - przetwory na zimę do słoików

Kompot z truskawek - przetwory na zimę do słoików

Sezon truskawkowy w pełni, więc to dobry moment, aby przygotować te owoce w słoikach. Proponujemy kompot z truskawek – przysmak sprawdzony i tradycyjny. Pasteryzowane truskawki w ...

Etykiety na przetwory DO POBRANIA - naklejki na słoiki i butelki

Etykiety na przetwory DO POBRANIA - naklejki na słoiki i butelki

Pobierz za darmo i wydrukuj etykiety na przetwory: soki, dżemy, konfitury, kiszonki, nalewki czy domowe wino. Przygotowaliśmy dla Was ładne etykiety na słoiki i butelki do ...

DIY

W czym smażyć dżem, konfiturę, powidła? Praktyczne garnki do smażenia przetworów

W czym smażyć dżem, konfiturę, powidła? Praktyczne garnki do smażenia przetworów

W pełni naturalne, aromatyczne, z wybraną zawartością cukru – domowe dżemy, konfitury i powidła są godne polecenia. A w czym je smażyć? Jaki garnek do powideł, ...

Jak otworzyć słoik bez otwieracza? Domowe sposoby na zassany słoik

Jak otworzyć słoik bez otwieracza? Domowe sposoby na zassany słoik

Pyszne przetwory, tylko odkręcić słoik i… tu się często pojawia problem. Nawet jeśli użyjemy więcej siły, zakrętka ani drgnie. Zatem jak otworzyć słoik bez otwieracza, gdy ...

Drylownica do wiśni i czereśni. Wybieramy drylownice ręczne i elektryczne

Drylownica do wiśni i czereśni. Wybieramy drylownice ręczne i elektryczne

Drylownica do wiśni i czereśni bardzo ułatwia pracę przy robieniu przetworów. W sprzedaży dostępne są zarówno drylownice ręczne, jak i elektryczne. Dzięki nim drylowanie wiśni jest ...

Przetwory na zimę: przepis na MARYNOWANE GRUSZKI

Przetwory na zimę: przepis na MARYNOWANE GRUSZKI

Przetwory na zimę: przepis na marynowane gruszki to pomysł na pyszny deser i dodatek do ciast. Zobacz, jak zrobić pyszne przetwory na zimę z gruszek. Marynowane ...

Jak pasteryzować słoiki na przetwory? Robimy przetwory na zimę

Jak pasteryzować słoiki na przetwory? Robimy przetwory na zimę

Przetwory cieszą zwłaszcza zimą i wczesną wiosną, gdy zaczynamy tęsknić za smakami lata. Warto wiedzieć, jak właściwe pasteryzować i przygotować naczynia i słoiki na przetwory. Zobacz ...

Etykiety na przetwory: DO POBRANIA! SŁOIKI 2016!

Etykiety na przetwory: DO POBRANIA! SŁOIKI 2016!

Przetwory na zimę własnej roboty to świetny pretekst do pielęgnacji rodzinnych receptur! Przetwory HAND MADE to także pomysł na prezenty dla bliskich - własnoręcznie przygotowany dżem ...

Do POBRANIA: ładne ETYKIETY NA PRZETWORY. Mnóstwo etykiet - pobierz za darmo

Do POBRANIA: ładne ETYKIETY NA PRZETWORY. Mnóstwo etykiet - pobierz za darmo

Etykiety na przetwory na zimę będą pomocne w oznakowaniu słoików i butelek. Pobierz, wydrukuj i naklej na słoiki. Przygotowaliśmy do pobrania najpopularniejsze etykiety na: dżemy, konfitury, ...

Strona 1 z 5

1 2 3 4 5

Przetwory na zimę: przepisy i porady. Domowe przetwory to sposób na smaczną i zdrową kuchnię. Powrót do tradycyjnych sposobów na przygotowanie zapasów przyszła do nas wraz z ideą slow food. Przetwory na zimę wykonane samodzielnie są zdrowe i nie zawierają konserwantów. Możemy robić przetwory z owoców i przetwory z warzyw. Przygotowując przetwory na zimę, należy przede wszystkim zapoznać się ze sposobami konserwacji produktów: pasteryzacja. Nie chcemy przecież by dżemy, konfitury, przetwory z ogórków, przetwory na zimę sałatki czy kompoty i soki, popsuły się zanim zdążymy ich skosztować. Podajemy przepisy na przetwory, choć pamiętajcie, że najbardziej sprawdzone przepisy jak zrobić przetwory znają nasze babcie.