Projekt wnętrz małego mieszkania w stylu industrialnym. Nagroda w konkursie VASCO

 Projekt wnętrz mieszkania. Nagroda Vasco

Fot. Vasco Art

”ECO Space” to aranżacja wnętrz małego mieszkania znajdującego się w Krakowie. Projekt powstał  dla singielki, której pasją jest ekologia. Wystrój miał być oparty przede wszystkim na wykorzystaniu materiałów naturalnych oraz rzeczy z odzysku. Projekt wnętrz mieszkania zdobył nagrodę w 11 edycji konkursu VASCO Integracja w kategorii Projekt studencki. Warto zobaczyć!

Aranżacja wnętrz mieszkania dla młodej singielki utrzymana jest w spójnej, szarej kolorystyce. Industrialną surowość wyposażenia łagodzi rustykalne drewno. Betonowe, szare ściany, ocynkowane łańcuchy i metalową beczkę przełamuje modna wzorzysta podłoga z płytek cementowych, w kilku odcieniach szarości. Projekt zdobył nagrodę za konsekwencję stylistyczną i ciekawy pomysł na zaaranżowanie grzejników umieszczonych pionowo w specjalnych konstrukcjach ułatwiających dostęp do głowic termostatycznych. Autorką projektu jest studentka Magdalena Krzyżak z Krakowa.

Aranżacja wnętrz na planie otwartym

Wnętrze mieszkania jest przestrzenią otwartą – posiada tylko jedną ścianę oddzielającą salon od łazienki. Większość mebli pochodzi z recyklingu. W kuchni wzrok przyciągają, przełamując szarości, drewniane skrzynki po owocach pełniące funkcję otwartych półek. Wyspę przykryto blatem, który powstał ze starych desek - odpowiednio wyczyszczonych i zaimpregnowanych. Sofa, w części wypoczynkowej otwartej przestrzeni,  zrobiona jest z palet, pomalowanych na biało. Stolik kawowy to przerobiona ocynkowana beczka. Założenie projektowe o wykorzystaniu rzeczy z odzysku zostało zatem zrealizowane w 100%!

Czytaj też: Meble z palet. Jak zrobić stolik kawowy z europalety?

 Projekt wnętrz mieszkania. Nagroda Vasco

Fot. Vasco Art

Sypialnia pojawia się i znika

Sypialnię stanowi…  podwieszane na linach łóżko. W ciągu dnia znika pod sufitem, wieczorem, po przesunięciu mobilnych mebli salonowych, czyli sofy z palet i stolika kawowego z beczki, zostaje opuszczone na dół, tuż nad podłogą.

 Projekt wnętrz mieszkania. Nagroda Vasco

Fot. Vasco Art

Aranżacja łazienki połączonej z przestrzenią dzienną

Łazienka nie jest pomieszczeniem osobnym, tak jak jest to praktykowane w większości mieszkań. Całe wyposażenie jest widoczne z salonu. Jest tu nowoczesna, wolnostojąca umywalka, a bezpośrednio za nią ustawiono lustro przyklejone do starych desek z odzysku. Są tu też ocynkowane łańcuchy, przymocowane do stropu i sufitu. Pełnią funkcję dekoracyjną, ale można na nich powiesić wieszaki z odzieżą.
W nagrodzonej  aranżacji wnętrz wykorzystano trzy grzejniki VASCO w kolorze czarnym. Zostały zamontowane pionowo w specjalnie zaprojektowanych konstrukcjach.

Kuchnia w stylu industrialnym
camera

Kuchnia w stylu industrialnym: mieszkanie na Sadybie

LISTA ZAKUPÓW

Ocena: 0
Zdjęcia: Vasco Art

POLECANE ARTYKUŁY