Na wieść, że po raz trzeci zostaną rodzicami, Agata i Rafał zaczęli się rozglądać za nowym, większym mieszkaniem. Wybór padł na dwupoziomowe lokum w centrum Płocka, niedaleko ich poprzedniego adresu. Podobnie jak przy urządzaniu tamtych wnętrz i teraz towarzyszyła im Paulina Świst z pracowni ArchiWisła. Remont trwał długo: likwidowane były niepotrzebne ściany, na nowo kładziono podłogi. W rezultacie przeprowadzka odbyła się tuż przed narodzinami Marysi, nowego członka rodziny.
Projektantka postanowiła, wykorzystując dwupoziomowość mieszkania, podzielić je na dwie strefy. Na górze umieściła pokoje dzieci, pokój gościnny, kącik do pracy i garderobę, na dole skoncentrowała życie rodzinne i małżeńskie.

Cały artykuł znajdziecie w M jak mieszkanie nr 10/2014 dostępnym w sprzedaży do 7 października 2014 r.