Potrawy na Sylwestra muszą być przede wszystkim smaczne, ale i bardzo pożywne. Gosia Molska zaprezentowała przepisy, które zadowolą zarówno wegetarian, jak i mięsożerców. Doskonale w tą wyjątkową noc sprawdzi się aromatyczna jagnięcina albo warzywna mieszanka z soczewicą w roli głównej. Wypróbujcie ciekawe przepisy na smaczne jednogarnkowe portawy!

Gar z soczewicą:

- 300 g soczewicy zielonej
- 3 marchewki
- por
- cebula
- sół, pieprz
- tymianek świeży
- rozmaryn i szałwia
- natka piertuszki

Aromatyczna jagnięcina z sałatką z cebuli i granatu

- 1,5 kg udźca łopatki jagnięcej
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 gałązki rozmarynu
- 4 ząbki czosnku

Oliwa:
- 0,5 łyżeczki kuminu
- 0,5 łyżeczki nasion kolendry
- pół butelki czerwonego wina

Sałatka:

- 4 czerwone cebule
- 1 limonka
- mały granat
- pęczek kolendry
- świeża mięta