Marta Gessler łączy pasję florystyczną z kulinarną. Umieszcza rośliny w kuchennych naczyniach, tworząc z nich wysmakowane kompozycje i dekoracje stołu. Zobacz przepis na smakowite dekoracje wiosenne - apetyt rośnie w miarę patrzenia.

Dekoracje wiosenne: kwiaty na stole

Zanim pojawią się  pierwsze pyszne dania, goście sycą się widokiem kwiatów. W roli przystawki półmisek świeżego helleborusa (duże białe kwiaty), santini (zielone drobne chryzantemy) i kraspedii (białe kulki). Rośliny po brzegi wypełniają naczynia w kształcie połówek jajek.

Jako danie główne chryzantemy prosto z patelni – pokrytej kolorową powłoką i z dekoracyjnym uchwytem. A na deser babeczki oraz tarta z prymulek, kraspedii, santini, tulipanów i czerwonego koralowca. Aby kwiaty dłużej zachowały świeżość, Marta „posadziła” je na gąbeczkach zwilżonych wodą.

Tak przygotowane dekoracje stołu pomogą gościom wytrwać nawet do deseru. Zobacz piekne wiosenne dekoracje z kwiatów w naszej galerii!