Przyjęcie w ogrodzie: kuchnia fusion na pożegnanie lata

2012-08-10 18:51

Po powrocie z wakacji zaprośmy przyjaciół na przyjęcie w ogrodzie. W menu kuchnia fusion: orientalnelangusty, śródziemnomorskie risotto i muszle świętego Jakuba, prosto z Bretanii. Wybierzcie ładne meble ogrodowe i dodatki, które pozwolą wieczorem powspominać gorące dni.

kuchnia fusion meble ogrodowe
Autor: Materiały prasowe firm Fotele z plecionki Lloyd Loom „Lexington”, stół „Traiteur”, lampiony „Veneto”, patera „Servicio” (Willowhouse.pl).

Fusion. Najmodniejsza, najbardziej snobistyczna kuchnia Europy. Kuchnia fusion to kuchnia ludzi twórczych, z wyobraźnią i polotem. Szalona kombinacja kolorów, przypraw i aromatów z całego świata. Obowiązuje w niej wolność i dowolność. Organizując przyjęcie w ogrodzie pamiętaj, że nie ma ścisłych reguł łączenia smaków.

Kuchnia fusion

Pomidorówka z mlekiem kokosowym zamiast śmietany i kolendrą w miejscu poczciwej pietruszki, proszę bardzo! Nie zapomnijcie dodać pieprzu cayenne. Albo: muszle przegrzebki na słodko, z chrupiącym bekonem. Pycha! Do tej pory potrawy kuchni fusion jadało się głównie w restauracjach. Niewielu z nas miało odwagę osobiście stawić czoło utartym schematom i połączyć azjatyckie przyprawy z tajskimi ziołami i owocami morza z Portugalii. Koniec wakacji to najlepszy czas, by poeksperymentować z kuchnią fusion. Dopóki jeszcze mamy w pamięci wakacyjną egzotykę.

Nasi Partnerzy polecają

Materiał Partnerski

Materiał sponsorowany

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE