Zorganizowana kuchnia. Jak utrzymać porządek w kuchennych szafkach i szufladach

2008-03-06 1:00 Redakcja
Kuchnia
Autor: Marcin Czechowicz

Kuchnia jest miejscem, gdzie spędzamy sporo czasu przygotowując posiłki. Nie zawsze jest przestronna, dlatego warto zadbać o to, żeby była dobrze urządzona. Musimy w projekcie kuchni zaplanować wystarczającą liczbę szafek, szuflad i schowków, w których będziemy trzymać akcesoria kuchenne.

Kuchnia
Autor: Mariusz Bykowski

Funkcjonalność nawet w małej kuchni jest możliwa. Nie chodzi wyłącznie o liczbę szafek kuchennych, ale sposób wykorzystania każdej wolnej (i nie tylko) przestrzeni. Czasem nie zdajemy sobie sprawy jak ułatwia pracę zorganizowana szuflada czy odpowiednio przygotowany schowek. Małych przedmiotów używa się w kuchni wiele. Wiele też jest miejsc na te drobiazgi. Utykane byle gdzie wprowadzają chaos i niepotrzebny bałagan. Zadbajmy o efektywne wykorzystanie każdej przestrzeni w kuchni.