Naczynia kuchenne Valdinox

Naczynia kuchenne Valdinox

Autor: Archiwum serwisu
Naczynia kuchenne Valdinox

Naczynia kuchenne Valdinox

Walory naczyń kuchennych Valdinox: - naczynia szybko się nagrzewają, długo trzymają ciepło, nie odkształcają się, są odporne na zmiany temperatury, - posiadają powłokę nieprzywierającą, pokrywy ze szkła żaroodpornego i hartowanego oraz nienagrzewające się uchwyty, - żebrowane dno w patelniach grillowych hamuje wchłanianie nadmiernej ilości tłuszczu do potraw.
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Naczynia kuchenne Valdinox

Naczynia kuchenne Valdinox

·    Patelnie z linii Valdinox to naczynia, które idealnie nadają się do smażenia i duszenia potraw, gwarantując wspaniały smak i aromat przygotowywanych dań. ·    Naczynia wykonano metodą odlewania metalu pod ciśnieniem (die-cast). Jest to technologia wykonywania przedmiotów za pomocą wypełniania form ciekłym metalem lub stopem. Dzięki niej można stworzyć przedmioty o bardzo skomplikowanych kształtach z bardzo dużą dokładnością, które charakteryzują się niezwykłą trwałością i odpornością na uszkodzenia mechaniczne. ·    Linię klasycznych patelni, po raz kolejny uzupełniły kwadratowe patelnie grillowe o rozmiarze 24cm i 28cm oraz głęboka patelnia 28cm (3,8l) z pokrywą żaro. ·    Głęboka patelnia, o wysokich brzegach (7,5cm), to idealne naczynie do duszenia mięsnych lub warzywnych przysmaków. ·    Odpowiednio wyprofilowana krawędź głębokiej patelni umożliwia łatwe i wygodne przelewanie, bez rozlewania i kapania potraw.   ·    Wykonana ze szkła PYREX (żaroodpornego i hartowanego) pokrywa, z nienagrzewającym się uchwytem, ochroni dłonie przed oparzeniem. Jej wypukły kształt zwiększa pojemność naczynia, a dzięki głębokim rantom wewnętrznym skroplona para z garnka nie zalewa kuchenek. ·    Żebrowane dno w patelniach grillowych hamuje wchłanianie nadmiernej ilości tłuszczu do potrawy. Taka konstrukcja patelni pozwala na przyrządzenie potrawy, która będzie wyglądać i smakować jak ta, zrobiona na tradycyjnym grillu. ·    Wylewki umieszczone po bokach patelni grillowej umożliwią łatwe odlanie nadmiaru tłuszczu, zgromadzonego na dnie patelni. ·    Ścianki patelni o grubości 5mm nie odkształcają się pod wpływem wysokich temperatur, co znacznie wydłuża żywotność naczynia. ·    Wewnętrzna trójwarstwowa powłoka nieprzywierająca (non-stick), umożliwia  powolne opiekanie mięsa, ryb, warzyw bez ryzyka ich przywierania oraz ułatwia utrzymanie patelni w czystości (do przewracania potraw należy stosować narzędzia wykonane z drewna lub tworzywa sztucznego aby nie uszkodzić powłoki nieprzywieralnej). ·    Uchwyty patelni wykonane z bakelitu ograniczającego nagrzewanie, chronią dłonie przed poparzeniem. Idealnie wyprofilowane ułatwiają przenoszenie patelni wraz z jej zawartością. ·    Patelnie przystosowanie są do używania na wszelkiego rodzaju kuchenkach, także indukcyjnych.
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Naczynia kuchenne Valdinox

Naczynia kuchenne Valdinox

Autor: Archiwum serwisu
Naczynia kuchenne Valdinox

Naczynia kuchenne Valdinox

Autor: Archiwum serwisu
Naczynia kuchenne Valdinox

Naczynia kuchenne Valdinox

Autor: Archiwum serwisu
Naczynia kuchenne Valdinox

Naczynia kuchenne Valdinox

Pokrywa naczyń Valdinox wykonana ze szkła PYREX (żaroodpornego i hartowanego) z nienagrzewającym się uchwytem ochroni dłonie przed oparzeniem. Dodatkowo wypukły kształt pokrywy zwiększa pojemność naczynia, a dzięki głębokim rantom wewnętrznym skroplona para z garnka nie zalewa powierzchni kuchenek.
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Naczynia kuchenne Valdinox White

Naczynia kuchenne Valdinox White

Autor: Archiwum serwisu
Naczynia kuchenne Valdinox White

Naczynia kuchenne Valdinox White

Autor: Archiwum serwisu
Naczynia kuchenne Valdinox Rock

Naczynia kuchenne Valdinox Rock

Autor: Archiwum serwisu
Naczynia kuchenne Valdinox Rock

Naczynia kuchenne Valdinox Rock

Autor: Archiwum serwisu
Naczynia kuchenne Valdinox

Naczynia kuchenne Valdinox

Wszystkie naczynia z kolekcji Valdinox wykonano metodą odlewania metalu pod ciśnieniem (die-cast). Jest to technologia wykonywania przedmiotów za pomocą wypełniania form ciekłym metalem lub stopem. Dzięki niej można stworzyć przedmioty o bardzo skomplikowanych kształtach z bardzo dużą dokładnością, które charakteryzują się niezwykłą trwałością i odpornością na uszkodzenia mechaniczne.
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Naczynia kuchenne Valdinox do zadań specjalnych

Naczynia kuchenne Valdinox do zadań specjalnych

·    Brytfanny Valdinox to duże naczynia dzięki, którym przygotowanie soczystej pieczeni staje się niezwykle łatwe. ·    Brytfanna o wymiarach 32x21cm (5,7l) posiada pokrywą żaro, którą możemy wykorzystać jako osobne naczynie żaroodporne, idealne do przygotowania smacznych zapiekanek (2,4l).   ·    Brytfanna o wielkości 38cm posiada dwie różne pokrywy: żaroodporną wykończoną aromatyzerem, dzięki któremu możemy uzupełniać płyny i przyprawy w trakcie przygotowywania potraw, bez konieczności ściągania pokrywy; aluminiową pokrytą nieprzywieralną powłoką, która posiada grillowane dno. Pokrywę tą możemy używać jako samodzielne naczynie, przygotowując zdrowe potrawy z niewielką ilością tłuszczu. ·    Brytfanny wykonano metodą odlewania metalu pod ciśnieniem (die-cast). Jest to technologia wykonywania przedmiotów za pomocą wypełniania form ciekłym metalem lub stopem. Dzięki niej można stworzyć przedmioty o bardzo skomplikowanych kształtach z bardzo dużą dokładnością, które charakteryzują się niezwykła trwałością i odpornością na uszkodzenia mechaniczne. ·    Optymalna grubość konstrukcji aluminiowej (5mm) zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła i zmniejsza ryzyko przypalenia potrawy. ·    Wewnętrzna trójwarstwowa powłoka nieprzywierająca (non-stick) skutecznie zapobiega  przywieraniu i przypalaniu potraw oraz ułatwia utrzymanie naczyń w czystości (do mieszania należy stosować narzędzia wykonane z drewna lub tworzywa sztucznego aby nie  uszkodzić powłoki nieprzywieralnej). Powłoka odporna jest na wysokie temperatury i wstrząs termiczny (różnice temperatur). ·    Uchwyty w brytfannach są trwale połączone z naczyniem (odlewane w jednej formie – metoda die-cast) gwarantując solidność i bezpieczeństwo użytkowania. ·    Pokrywy z żaroodpornego szkła jest odporna na zarysowania. Pozwala kontrolować proces gotowania bez konieczności podnoszenia pokrywy. ·    Brytfanny przystosowanie są do używania na wszelkiego rodzaju kuchenkach, także na indukcyjnych ( z wyłączeniem brytfanny 38cm z dwoma pokrywami) oraz w piekarnikach w zakresie do 240°C .
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Naczynia kuchenne Valdinox

Naczynia kuchenne Valdinox

·    Linia Valdinox to również odpowiednio pojemne garnki, które ułatwią przygotowanie  ulubionej zupy, niezwykle pomocne przy gotowaniu większych ilości warzyw. ·    Garnki wykonane metodą odlewania metalu pod ciśnieniem (die-cast), są doskonałe do duszenia i gotowania, gwarantują wspaniały smak i aromat przygotowywanych dań, z zachowaniem  wszystkim  wartości odżywczych: witamin, makro- i mikroelementów. ·    Ponownie w ofercie Altom dostępne są garnki z linii Valdinox: wysoki 24cm (6,7l); wysoki 28cm (11,1l); klasyczny 24cm (4,2l); kwadratowy 28cm,h-13cm (7,3l); kwadratowy 28cm, h-8cm (4,4l) - wszystkie z pokrywami żaro oraz garnek do mleka 14cm (1,5l). ·    Wysokie garnki, posiadają zwiększoną pojemność, dzięki czemu idealnie nadają się do przygotowywania zup, gulaszu czy też bigosu. ·    Odpowiednio wyprofilowana krawędź garnka do mleka, wykończona dzióbkiem, ułatwia przelewanie zawartości. Jego specjalnie ukształtowany uchwyt gwarantuje wygodę i bezpieczeństwo użytkowania. ·    Linia naczyń kuchennych Valdinox to nie tylko klastyczne kształty ale również geometryczne formy. Kwadratowe garnki na pewno zyskają uznanie wielbicieli niekonwencjonalnych rozwiązań w kuchni. ·    Grube ścianki garnków (5mm) gwarantują, że naczynia szybko się nagrzewają i długo trzymają ciepło - oszczędność czasu, energii i pieniędzy. ·    Równomierne rozchodzenie się ciepła w garnkach Valdinox zapobiega deformacji dna, dzięki czemu garnki posłużą przez wiele lat. ·    Odpowiednio wyprofilowana krawędź garnków umożliwia łatwe i wygodne przelewanie, bez rozlewania i kapania potraw.   ·    Wykonana ze szkła PYREX (żaroodpornego i hartowanego) pokrywa z nienagrzewającym się uchwytem ochroni dłonie przed oparzeniem. Jej wypukły kształt zwiększa pojemność naczynia, a dzięki głębokim rantom wewnętrznym, skroplona para z garnka, nie zalewa kuchenek. Ujście na parę redukuje ciśnienie, a dzięki temu zmniejsza możliwość wykipienia potrawy. ·    Specyficzny mikroklimat, który wytwarza się w naczyniu przykrytym żaroodporną pokrywą, czyni potrawę jeszcze bardziej delikatną i aromatyczną. ·    Wewnętrzna trójwarstwowa powłoka nieprzywierająca (non-stick) skutecznie zapobiega  przywieraniu i przypalaniu potraw oraz ułatwia utrzymanie garnków w czystości (do mieszania należy stosować narzędzia wykonane z drewna lub tworzywa sztucznego aby nie  uszkodzić powłoki nieprzywieralnej). Powłoka odporna jest na wysokie temperatury i wstrząs termiczny (różnice temperatur). ·    Uchwyty w garnkach trwale połączone z naczyniem (odlewane w jednej formie) gwarantują  solidność i bezpieczeństwo użytkowania. ·    Garnki przystosowanie są do używania na wszelkiego rodzaju kuchenkach, także na indukcyjnych oraz w piekarnikach w zakresie do 240°C .
Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Powrót
Naczynia kuchenne Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox White
Naczynia kuchenne Valdinox White
Naczynia kuchenne Valdinox Rock
Naczynia kuchenne Valdinox Rock
Naczynia kuchenne Valdinox
Naczynia kuchenne Valdinox do zadań specjalnych
Naczynia kuchenne Valdinox
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email