Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Najlepsze owoce na dżem to truskawki, maliny, brzoskwinie, morele, śliwki, pigwa oraz róża.
Autor: GettyImages
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Najlepsze na przetwory są garnki miedziane.
Autor: Culinox, Materiały prasowe
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Garnki miedziane polecała sama Lucyna Ćwierczakiewiczowa, pisała o nich w swoistej biblii polskich kulinariów, czyli w zbiorze „365 obiadów”.
Autor: GettyImages
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Świetnie sprawdzą się też garni żeliwne i stalowe.
Autor: GettyImages
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Garnki do smażenia powideł powinny mieć grube, ciężkie dno, które wolno się nagrzewa, maleje ryzyko przypalenia.
Autor: Karly Gomez/unsplash.com, Materiały prasowe
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Dżem, konfitura, powidła, marmolada

W ostatneczności mogą też być garnki aluminiowe, ale z solidnym dnem.
Autor: GettyImages
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Słodkie przetwory można też smażyć w piekarniku. Znacząco zmiejsza się ryzyko przypalenia.
Autor: Thinkstockphotos.com, Materiały prasowe
Rozwiń
Rondel do smażenia powideł

Rondel do smażenia powideł

Do smażenia nadaja się tez rondle, najlepiej z "dziubkiem", by łatwiej było przelać powidła do słoika.
Autor: Alessi, Materiały prasowe
Rozwiń
Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Stalowy garnek marki Kilner wykonany z wysokiej jakości szczotkowanej stali nierdzewnej z dodatkiem tytanu. Wyposażony jest w uchwyt ułatwiający przenoszenie oraz krawędź do łatwego przelewania,
Autor: Kilner, Materiały prasowe
Rozwiń
Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Żeliwny garnek z pokrywką, poj. 5 l, garneczki.pl.
Autor: Staub, Materiały prasowe
Rozwiń
Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Garnek emaliowany powidlak, poj. 12 l, Olkusz. Wyposażony jest w stalowe sitko i pokrywkę z tego samego materiału.
Autor: Dajar, Materiały prasowe
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Dżem, konfitura, powidła, marmolada

Przy robieniu przetworów warto zaopatrzyć się w lejek - ułatwi przelewanie powideł do słoika.
Autor: Kilner, Materiały prasowe
Rozwiń
Powrót
Dżem, konfitura, powidła, marmolada
Dżem, konfitura, powidła, marmolada
Dżem, konfitura, powidła, marmolada
Dżem, konfitura, powidła, marmolada
Dżem, konfitura, powidła, marmolada
Dżem, konfitura, powidła, marmolada
Dżem, konfitura, powidła, marmolada
Rondel do smażenia powideł
Dżem, konfitura, powidła, marmolada
Dżem, konfitura, powidła, marmolada
Dżem, konfitura, powidła, marmolada
Dżem, konfitura, powidła, marmolada
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email