Noże kuchenne: wybieramy akcesoria kuchenne

Nóż to niezbędny element wyposażenia kuchni i zastawy stołowej. Noże kuchenne służą to siekania, krojenia i porcjowania. Aby przygotoywanie potraw szło sprawnie, nóż musi być wygodny i ostry. Podpowiadamy jaki wybrać nóż kuchenny oraz jak prawidłowo przechowywać noże. Kuchenny arsenał: czyli noże i przybory kuchenne, które ułatwią profesjonalne przygotowanie potraw.
Nóż kuchenny
Fot.: agencjafree/living4media

Nóż kuchenny

Noże kuchenne powinny być odpowiednio przechowywane, jednym ze sposobów jest umieszczenie ich na listwie mangentycznej.

Noże kuchenne
Fot.: Materiały prasowe firm

Noże kuchenne

Noże kuchenne przyczepione do listwy nad blatem.

Noże kuchenne
Fot.: Mariusz Bykowski

Noże kuchenne

Blok z nożami kuchennymi: wygoda i komfort gotowania.

Noże kuchenne
Fot.: agencjafree/living4media

Noże kuchenne

Noże kuchenne nie będą się tępić, jeśli odpowiednio będziemy ich używać i je przechowywać. Warto kupić wkłady do szuflad przeznaczone do przechowywania noży.

Noże kuchenne
Fot.: Materiały prasowe firm

Noże kuchenne

Do obierania warzyw można kupić specjalne noże z krótkim ostrzem lub obierak.

Nóż kuchenny
Fot.: Michał Skorupski

Nóż kuchenny

Noże ze stali węglowej należy często konserwować, pamiętaj że krojenie kwaśnych produktów, np. cytryny, czy pomidorów, tępi ostrza noży.

Nóż do mięsa
Fot.: Konrad Kalbarczyk

Nóż do mięsa

Noże kuchenne
Fot.: Łukasz Zandecki

Noże kuchenne

Drewniany blok z nożami.

Noże kuchenne
Fot.: Krzysztof Zasuwik

Noże kuchenne

Noże kuchenne
Fot.: Mariusz Bykowski

Noże kuchenne

Obierak do warzyw
Fot.: Materiały prasowe firm

Obierak do warzyw

Zobacz następną galerię
Meble Indonezyjskie
Meble Indonezyjskie

Meble Indonezyjskie

Zamknij galerię
email