Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Jak serwować aromatyczne alkohole

Jak serwować aromatyczne alkohole

Do whisky najlepsza jest szklanka o grubym dnie.
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Szklanki do whisky

Szklanki do whisky

Solidne szklanki do whisky mają grube dno. Dzięki temu długo podtrzymują temperaturę napoju schłodzonego lodem. W końcu to właśnie z kostkami lodu whisky smakuje najlepiej!
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kieliszki do grappy i winiaków

Kieliszki do grappy i winiaków

Charakterystyczne smukłe kieliszki o tulipanowej czaszy służą do serwowania winiaków, w tym zwłaszcza włoskiej grappy. Można więc w nich podawać też brandy czy koniak.
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kieliszki do nalewek

Kieliszki do nalewek

Nalewki warto podawać w malutkich kieliszkach na nóżce. Podobnie serwujemy likiery.
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Uniwersalne kieliszki

Uniwersalne kieliszki

W rolę kieliszków do nalewek mogą śmiało wcielić się te do wódki, tym bardziej że nie każdy może sobie pozwolić na zakup kolejnego szklanego kompletu.
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kieliszki do koniaku

Kieliszki do koniaku

Pękata czasza i krótka nóżka - tym wyróżniają się kieliszki do koniaku. Alkoholu wlewa się niewiele, mniej więcej do 1/4 wysokości. A jeśli regularnie pocieramy kieliszek, delikatnie rozgrzany koniak uwalnia najwspanialszy aromat.
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Powrót
Jak serwować aromatyczne alkohole
Szklanki do whisky
Kieliszki do grappy i winiaków
Kieliszki do nalewek
Uniwersalne kieliszki
Kieliszki do koniaku
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email