Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Jak zorganizować szafki cargo?

Jak zorganizować szafki cargo?

Firma PEKA zaprosiła do swojego Showroomu Agnieszkę Witkowską, „Architekt Porządku”, aby podzieliła się swoimi niezawodnymi sposobami na utrzymanie ładu kuchennych szafkach typu cargo. 

Warto zacząć od stworzenia klucza kategorii służących grupowaniu poszczególnych produktów, np. wg typu (produkty sypkie, płynne itd.) lub rodzaju opakowań (pudełka, słoiki, butelki, puszki).

Łączenie takich samych grup produktów w kategorie sprzyja dbaniu o dobre nawyki przez wszystkich domowników. Dodatkowym działaniem jest opisanie każdej półki, tak aby nikt nie miał wątpliwości, który produkt odłożyć w dane miejsce.

Kolejną kwestią samo opakowanie – jeśli czas pozwala, w wielu przypadkach przełożyć produkty suche do słojów, które przy otwarciu carga dadzą efekt „wow”. Sprawdzoną poradą od Agnieszki Witkowskiej, jest podpisanie produktów żywnościowych na pojemnikach oraz zawarcie tam istotnych informacji, które zwykle umieszczane są na opakowaniach.

Autor: PEKA, materiały prasowe, Materiały prasowe
Rozwiń
Jak uporządkować szafki kuchenne?

Jak uporządkować szafki kuchenne?

Każdy z nas wie, jak trudno jest utrzymać porządek w kuchennych szafkach i jak ważna jest dobra organizacja przestrzeni w kuchni – kiedy przygotowujemy posiłki, dobrze byłoby, gdyby kosz był blisko blatu roboczego, a zapasy obok, w lodówce i zamrażarce.

Autor: Archiwum serwisu
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Podziel kuchnię na strefy! Te 5 stref ułatwią ci organizację

Podziel kuchnię na strefy! Te 5 stref ułatwią ci organizację

Każdą kuchnię można podzielić 5 głównych stref:

  1. Strefa zapasów – w jej skład wchodzi lodówka i spiżarnia; najlepiej, by znajdowała się blisko blatu i zlewu
  2. Strefa przechowywania – w jej skład wchodzą szafki i szuflady z zastawą i sztućcami
  3. Strefa przygotowywania – w jej skład wchodzi blat i okoliczne szafki oraz szuflady; najlepiej, by znajdowała się blisko zlewu i szuflady z pojemnikami na śmieci; dobrze mieć pod ręką deski do krojenia
  4. Strefa zmywania – w jej skład wchodzi zlew; w zasięgu ręki powinny się znaleźć ociekacze, a w okolicznych szafkach detergenty ułatwiające zachowanie czystości w kuchni
  5. Strefa gotowania – w jej skład wchodzi kuchenka; warto pomiędzy nią a zlewem zostawić kawałek blatu
Autor: PEKA, materiały prasowe, Materiały prasowe
Rozwiń
Powrót
 Agnieszka Witkowska, „Architekt Porządku”, w showroomie PEKA
Nowa kuchnia: czas na zmiany!
Szafki cargo firmy PEKA
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email