Garnek emaliowany - klasyka w najlepszym wydaniu

Przez jakiś czas zapomniane, powróciły do naszych kuchni w nowej odsłonie, w modnych wzorach i kolorach. Garnki emaliowane mają wiele zalet. Powłoka emaliowana ma właściwości antybakteryjne i antyalergiczne, przygotowywanie posiłków jest w pełni bezpieczne dla zdrowia. Garnki emaliowane są bardzo wytrzymałe i odporne na czynniki zewnętrzne – zarysowania czy silne detergenty. Można z nich korzystać na wszystkich typach kuchni (również indukcyjnych), a także myć w zmywarkach. Może nie będą pasować do kuchni urządzonej w stylu minimalistycznym ale do wnętrz klasycznych, nowoczesnych i vintage jak najbardziej.
Garnki emaliowane
Fot.: materiał prasowy

Garnki emaliowane

Brązowy garnek Vappu marki Muurla z delikatnym wzorem pasuje do klimatycznego wystroju kuchni utrzymanej w dawnym stylu.

Garnki emaliowane
Fot.: materiał prasowy

Garnki emaliowane

Prosty szary rondelek z kremowym brzegiem marki Emalia Polska Pleszew jest idealny do podgrzania mleka lub przygotowania budyniu.

Garnki emaliowane
Fot.: materiał prasowy

Garnki emaliowane

Kolorowe naczynie marki Reiss ma w środku miarkę do odmierzania płynnych produktów.

Garnki emaliowane
Fot.: materiał prasowy

Garnki emaliowane

Żeliwny garnek emaliowany marki Chasseur równomiernie rozprowadza ciepło, oszczędzając zużycie energii, jest odporny za zarysowania.

Garnki emaliowane
Fot.: materiał prasowy

Garnki emaliowane

Garnki emaliowane z muminkami z pewnością umilą pobyt w kuchni i zachęcą najmłodszych do podjęcia wyzwań kulinarnych.

Garnki emaliowane
Fot.: materiał prasowy

Garnki emaliowane

Garnek emaliowany marki Silesia Rybnik w pięknym pastelowym odcieniu.

Garnki emaliowane
Fot.: Emalia Polska Pleszew

Garnki emaliowane

Garnki emaliowane w modne wzory zielonych liści.

Garnki emaliowane
Fot.: materiał prasowy

Garnki emaliowane

Garnek emaliowany do gotowania małży marki Kitchen Craft. Wysoka pokrywa utrzymuje owoce morza w cieple, a jednocześnie może służyć jako pojemnik na muszle.

Garnki emaliowane
Fot.: materiał prasowy

Garnki emaliowane

Polskie marki podążają za najnowszymi trendami, wzór w kaktusy zdobi garnki Florina.

Garnki emaliowane
Fot.: Silesia Rybnik

Garnki emaliowane

Robienie przetworów w takim garnku to czysta przyjemność - powidlak służy do przygotowywania dżemów i marmolad ale także do pasteryzowania. Specjalny wkład do układania słoików zapobiega ich obijaniu się, zbytniemu nagrzaniu i pękaniu. Ma pojemność, 13,6 l.

Zobacz następną galerię
Lampy w kuchni – 15 pomysłów i inspiracji
Lampy w kuchni – 15 pomysłów i inspiracji

Lampy w kuchni – 15 pomysłów i inspiracji

Zamknij galerię
email