 
        Dekoracje wielkanocne zdjęcia
    Jajko-niespodzianka. Z tkaniny w kropki lub paski wycinamy kwadrat. Na środku kładziemy ugotowane na twardo jajko. Łączymy boki powstałej serwetki i obwiązujemy tuż nad jajkiem cienką wstążeczką. Ustawiamy jajka na przezroczystych miniaturowych szklanych podstawkach (np. takich jak na tealighty).
                Autor: Archiwum serwisu
             
        dekoracje wielkanocne
    Przepiórcza etykieta. Kilka złączonych nitek rafii związujemy w sporą pętelkę. Obcinamy wystające końcówki. Powstałe gniazdko przyklejami szybkoschnącym klejem do karteczki z imieniem. Etykietkę kładziemy na małym talerzu i umieszczamy w gniazdku przepiórcze jajko.
                  Autor: Archiwum serwisu
               
        dekoracje wielkanocne
    Pisanka w Prowansji. Z cienkiej słomianej podkładki pod talerz wycinamy pasek szer. 4-5 cm. Ciasno owijamy nim jajko i przewiązujemy w połowie rafią. Przykładamy roślinne gałązki i ponownie zawiązujemy rafię na supeł.
                  Autor: Archiwum serwisu
               
        dekoracje wielkanocne
    Słodka wizytówka. w dolnej krawędzi herbatnika robimy grubą igłą otwór. Wkładamy w powstałą dziurkę drucik i zakręcamy go ostrożnie tuż pod ciastkiem. Drugi koniec drutu formujemy w kółko i wyginamy do tyłu, tak aby powstała podstawka. Obwiązujemy drut ładną tasiemką. Czekoladą w tubce (do zdobienia ciast i tortów) wypisujemy imię.
                  Autor: Archiwum serwisu
               
        dekoracje wielkanocne
    Menu z jajkiem
                  Autor: Archiwum serwisu
               
        dekoracje wielkanocne
    Serweta w ryzach. Pęk długich rafii związujemy na jednym końcu na supeł. Kładziemy całość na stole. Rozdzielamy nitki na trzy równe części. Zaczynając od nasady supła, zaplatamy warkocz, na którego końcu zawiązujemy drugi supeł. Owijamy dekorację wokół przygotowanej serwetki. Łączymy dwa końce warkocza tak, aby supły się stykały. W tym miejscu przewiązujemy całość wielkrotnie długą nitką rafii.
                  Autor: Archiwum serwisu
               
        dekoracje wielkanocne
    Pięknie podane. Wycinamy z kartonu kurczaka. Przyklejamy do niego wykałaczkę. Umieszczamy formę na talerzyku tak, aby wykałaczka była na górze. Napełniamy sitko czekoladą w proszku (lub kakao) i  rozprószamy ją nad kurczakiem. Ostrożnie, chwytając za wykałaczkę, podnosimy szablon do góry. Gotowe!
                  Autor: Archiwum serwisu
               
        dekoracje wielkanocne
    Menu z jajkiem. Wycinamy z ozdobnego kartonu prostokąt i składamy go na pół. Ostrym nożem obcinamy po jednym z wierzchołków czekoladowych groszków, tak aby uzyskać płaską powierzchnię. Przytwierdzamy kulki do kartonu klejem szybkoschnącym. U góry przyklejamy kokardkę. Wewnątrz wypisujemy listę dań. Podobnie zrobimy kartkę z życzeniami.
                  Autor: Archiwum serwisu
               
        dekoracje wielkanocne
    Wielkanoc - literkowe wypieki. Upieczone ciasto drożdżowe (lub piaskowe) kroimy na grube plastry. Obkrawamy je tak, aby powstało 9 identycznych kwadratów. Z każdego wycinamy jedną literkę. Aby usztywnić napis, kładziemy go delikatnie na blasze pokrytej papierem do pieczenia i zapiekamy przez kilka minut w piekarniku lub oblewamy rozpuszczoną czekoladą. Przygotowujemy miejsce na świątecznym stole i układamy napis, ustawiając litery pionowo na ozdobnej podłużnej tacy.
                  Autor: Archiwum serwisu
              Zamknij reklamę za  s.
X
Zamknij reklamę
  ...
 
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                  