
Blaty kuchenne
Styl fabryczny wciąż króluje w trendach, i to pod różnymi postaciami. A jeśli loft, to koniecznie wytrzymały beton, np. architektoniczny. Blat z tego materiału zyskuje więcej lekkości dzięki specjalnym metodom produkcji.
Autor: serwis prasowy marki Morgan & Möller, Materiały prasowe

Blaty kuchenne
Barwy w kuchni zwykle wprowadza się za pomocą dodatków czy dekoracji. Ale czemu by tego nie zrobić, posiłkując się blatem? Różowy konglomerat to porcja modnego koloru, a także sposób na dodanie wnętrzu odrobiny słodyczy i… charakteru. Świetnie wypada w sąsiedztwie bieli, czerni i szarości.
Autor: Projekt wnętrza: Deer Design, zdjęcie: Marta Wołosz-Molenda/Pracownia Fotografii Positiff, Materiały prasowe

Blat kuchenny
Ultracienki blat laminowany UltraFit marki Pfleiderer. Jest odporny na ścieranie, zarysowania, działanie środków chemicznych, ale też wysokie temperatury.
Autor: serwis prasowy marki Pfleiderer, Materiały prasowe

Blat kompaktowy
Blat kompaktowy. wykonany jest z papierów nasączonych żywicami, sprasowanych pod wysokim ciśnieniem w temperaturze powyżej 200°C. Jest odporny na wilgoć i zarysowania.
Autor: serwis prasowy marki Castorama, Materiały prasowe

Blaty kuchenne
Corian to rodzaj solidnego i eleganckiego kompozytu, który składa się z żywicy akrylowej oraz naturalnych materiałów. Możemy wybrać i blat, i zlewozmywak z tego materiału, tak by powstał jednolity blok.
Autor: serwis prasowy marki Zajc, Materiały prasowe

Blaty kuchenne
Cienki, solidny, estetyczny spiek kwarcowy stanowi wdzięczny materiał do wykonania blatów, frontów mebli i okładzin ściennych w strefie roboczej. Jest odporny na plamy i zarysowania. Twardy jak kamień, antypoślizgowy.
Autor: serwis prasowy marki Cosentino, Materiały prasowe

Blaty kuchenne
Gruby blat drewniany z kolekcji Signatur marki Marbodal staje się centralnym elementem strefy roboczej. Można go wielokrotnie odnawiać, tak by służył nawet kilku pokoleniom.
Autor: serwis prasowy marki Marbodal, Materiały prasowe

Blaty kuchenne
Kompozycja naturalnych materiałów, w szczególności kwarcu, iłów łupkowych, skał granitowych i pigmentów ceramicznych – tym wyróżnia się spiek kwarcowy. Wszystko podlega sprasowaniu pod odpowiednim ciśnieniem i wypiekaniu w temperaturze ponad 1000°C.
Autor: serwis prasowy marki Laminam, Materiały prasowe

Blaty kuchenne
Blat drewniany Skogså (IKEA) łączy najlepsze właściwości litego drewna dębowego i forniru. Do kuchni wprowadza bogaty wzór oraz solidne wykończenie. Doskonale wypada zarówno w klasycznym, jak i nowoczesnym anturażu. Nadaje się do szlifowania.
Autor: serwis prasowy marki IKEA, Materiały prasowe

Blaty kuchenne
Nero Portoro marki Pfleiderer stanowi doskonałą alternatywę dla czarnego marmuru, popisowo go naśladując. Co więcej, pozbawiony jest wad naturalnego surowca, takich jak niska odporność na kwaśne substancje (np. rozlany ocet lub sok z cytryny).
Autor: serwis prasowy marki Pfleiderer, Materiały prasowe

Blaty kuchenne
Blatom stalowym niestraszne zabrudzenia, uderzenia, zarysowania, wilgoć czy wysoka temperatura. Trzeba je jednak często przecierać, by uniknąć mało estetycznych śladów po wodzie. Duży plus: mają właściwości antybakteryjne.
Autor: serwis prasowy ixxi.com, Materiały prasowe
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...