GOTOWANIE

(71 artykułów i zdjęć)

ARTYKUŁY GOTOWANIE

Egzotyczne szaszłyki z kurczaka i mango

Egzotyczne szaszłyki z kurczaka i mango

Soczyste szaszłyki z kurczaka upieczone na grillu propozycją dla preferujących drób.

Sałatka z kurczakiem na grilla

Sałatka z kurczakiem na grilla

Prawie wszystko można upiec. Sałatkę też. Jak to zrobić piszemy poniżej.

Naleśnikowa pizza

Naleśnikowa pizza

Pizza czy naleśniki - nie musisz wybierać, przedstawiamy danie 2 w 1 czyli naleśnikową pizzę.

Bakłażanowa pasta z orzechami

Pasta z bakłażana jest bardzo zdrowa. Zamiast kalorii dostarcza witamin i minerałów.

Sos z serka twarogowego

Makaron z takim sosem to szybkie i smaczne danie dla niespodziewanych gości.

Ryba po myśliwsku

Pstrąg, dorsz lub łosoś, kilka ząbków czosnku i kieliszek wytrawnego, białego wina to prawie wszystkie składniki ryby po myśliwsku.

Penne z karczochami i kawiorem

Penne z karczochami to specjał kuchni włoskiej. Pasta to potrawa, która podgrzeje atmosferę romantycznej kolacji.

Żurek na Wielkanoc

Żurek jest prawdziwym staropolskim daniem. Tradycyjnie jadano go w okresie poprzedzającym Wielkanoc, ale również serwowano na świąteczne śniadanie lub obiad.

Domowy chleb z otrębami

Do chleba, oprócz otrąb można dodać kminek, siemię lniane lub słonecznik.

Pomidory nadziewane

Lekka i zdrowa przekąska - idealna na letnie podwieczorki i nie tylko...

Sos grzybowy

Sos z suszonych borowików czy podgrzybków będzie wspaniałym dodatkiem do każdego obiadu.

PROSTY PRZEPIS NA GRILLA: Roladki z boczku

Pieczony boczek w towarzystwie kiszonego ogórka to znakomita przekąska z grilla.

Gotuj z pasją - Katarzyna Nowakowska: Domowy pasztet Kasi

Choć mam na imię Kasia, dla wielu osób jestem Bazylia! Ten pseudonim zawdzięczam swojej miłości do ziół, zwłaszcza do bazylii. Dlatego mój blog to Kuchniabazylii.pl

Gotuj z pasją - Agata Witowska: Agata i jej pizza

Kiedyś gotowałam na oko, ale odkąd prowadzę blog Kulinarneprzygodygatity.pl, opracowuję proporcje składników. Wszystko musi być na tip-top

Gotuj z pasją - Zuzanna Ploch: Zuzanna piecze pomidory

Moją wielką pasją jest fotografia kulinarna. Robię sesje dla magazynów kulinarnych i firm gastronomicznych

Gotuj z pasją - Paulina Krawczyk: Sałatka Pauliny

Czaruję, wymyślam, tworzę zaskakujące połączenia smakowe - mówi Paulina.

Gotuj z pasją: Marianna Wojcieska

W wolnym czasie jestem blogującą Matką Polką (Kuchennewojowanie.blogspot.com), kochającą skandynawskie seriale, muzykę i książki – mówi Marianna Wojcieska, zwana „Wiewiórą”.

Gotuj z pasją - Małgorzata Śmiechowicz: Ryba według Gosi

Moja przygoda z kuchnią zaczęła się, gdy zostałam mamą. Wykorzystuję sprawdzone przepisy, ale często gotuję po prostu z tego, co mam pod ręką. Dzieci od zawsze są uczestnikami mojego kulinarnego świata

Gotuj z pasją - Dota Szymborska: Dota przyrządza spring rolls

W moim życiu sport i kuchnia tworzą całość, a tego odzwierciedleniem jest blog Oneginetatopa.blogspot.com

Gotuj z pasją - Angelina Ziembińska: Angelina i jej zupa

Na blogu Dietolog.eu coś dla siebie znajdą diabetycy i wszyscy, którzy chcą się zdrowo odżywiać. Wpisami udowadniam, że zdrowe może być także smaczne!

Gotuj z pasją - Magdalena Tomaszewska-Bolałek: Magda robi tosty

Skończyłam orientalistykę, kocham podróże, japońską ceramikę, malarstwo impresjonistów, bauhausowskie meble z okresu modernizmu, wciągające książki, ale przede wszystkim… jeść!

Gazowa czy elektryczna? Problem z wyborem kuchenki

Decyzje związane z urządzaniem i wyposażaniem domu nigdy nie są łatwe. Często nasze chęci kłócą się z możliwościami. Tak może się zdarzyć przy wyborze kuchenki. Dowiedz się, na co zwrócić uwagę wybierając kuchenkę. Sprawdź, jaka kuchenka lepiej spełni twoje oczekiwania - gazowa czy elektryczna? Zobacz, jakie są wymagania instalacyjne...

Pstrąg z pieczarkami

Pstrąg w połączeniu z pieczarkami i plastrami boczku, udekorowany szczypiorkiem i skropiony sokiem z cytryny to nie tylko wyśmienita propozycja dla smakoszy ryb.

Gazowe płyty grzejne

Płyty gazowe to płyty z tradycyjnymi palnikami gazowymi. Na płycie znajdują się zazwyczaj cztery palniki gazowe, choć niektórzy producenci proponują płyty dwu-, trzy- albo pięciopalnikowe. Zdarza się również, że płyta ma tzw. palnik  turbo z większą mocą. W płytach elektryczno-gazowych obok palników gazowych są umieszczone elektryczne pola grzejne. Sprawdź, na co zwracać uwage wybierając gazową płytę grzejną...

Wybieramy multicooker. Czy warto kupić multicooker

Multicooker to sprzęt AGD, który zastąpi tradycyjny garnek, patelnię, parowar, piekarnik, mikrofalówkę. Multicooker ugotuje, usmaży. Upiecze ciasto, rybę, mięso. W kuchni nowoczesnej pani domu - ceniącej sobie czas i wygodę - warto go mieć.

Strona 1 z 3

1 2 3