Projekt wnętrz autorstwa Karoliny Trojgi zaskakuje połączeniem stylu nowoczesnego z dość nietypowymi elementami aranżacji wnętrz. Do stylowej i eleganckiej przestrzeni nieoczekiwanie wprowadzono kolor pomarańczowy, a bohaterem nowoczesnego salonu uczyniono nietypową dekorację ściany... kolekcję piłek nożnych. Nieprzeciętna wysokość mieszkania umożliwiła zaprojektowanie funkcjonalnej antresoli, która skrywa sypialnię w buduarowym klimacie oraz wygodną garderobę. Choć stylistyka wnętrza może przywoływać na myśl przestrzenie urządzone w klimacie loft, za sprawą żywego koloru oraz zastosowania drewna – wnętrze jest niesamowicie ciepłe i przytulne.

Salon w stylu nowoczesnym: nietypowa dekoracja ściany

Pierwszy poziom mieszkania został zaprojektowany jako strefa typowo dzienna. Wyjątkowego uroku wnętrzu dodają dębowe schody o ażurowej konstrukcji, będące ozdobą tej przestrzeni. Jednocześnie, stanowią one element oddzielający strefę kuchni od części salonowej. Aranżacja nowoczesnego salonu charakteryzuje się prostotą i minimalizmem. Podłoga została pokryta dębowym i barwionym parkietem, który idealnie kontrastuje z szarą tapetą o fakturze płótna. Chcąc nadać wnętrzu jak najwięcej przestronności, zdecydowano się na minimalizm w meblach. Dlatego też przestrzeń salonu wzbogaca jedynie niska szafka pod telewizor w kolorze czarnym oraz klasyczny stolik kawowy. Wnętrze salonu nabrało wyjątkowego charakteru dzięki nietypowej ekspozycji piłkarskiej kolekcji na ścianie. Wysoka ściana w salonie okazała się idealnym miejscem na zaprezentowanie nietypowej kolekcji pana domu – piłek nożnych. Celem nadania przestrzeni wyjątkowej lekkości, projektantka zdecydowała się na zawieszenie w oknach przesuwnych paneli z materiału filtrującego światło. Centrum strefy wypoczynkowej wyznacza wygodna, narożna kanapa z poduchami.

Aneks kuchenny z kolorystycznym akcentem

Stylistyka aneksu kuchennego zaskakuje kolorem. Tę część mieszkania wyróżnia odważny kolor pomarańczowy. Meble kuchenne zostały wykonane z lakierowanej płyty MDF w kolorze białym. Takie rozwiązanie pozwoliło na rozjaśnienie najciemniejszej strefy mieszkania – części zaprojektowanej pod schodami. Zarówno blat jak i fronty kuchennej zabudowy wykonano z płyty laminowanej, imitującej wenge. Ciekawym rozwiązaniem w aranżacji aneksu kuchennego jest oryginalna fototapeta nad blatem, wykonana ze ślubnych zdjęć gospodarzy. W bezpośrednim sąsiedztwie kuchni, zaprojektowano strefę jadalni. Tutaj, uwagę przykuwa blat stołu, który wykonany został ze szkła barwionego na kolor czarny. Dopełnieniem całości są wygodne krzesła, pokryte ekologiczną skórą. Z kolei na antresoli zaplanowano część prywatną, gdzie znajduje się elegancka sypialnia i wygodna garderoba. Aranżacja sypialni została utrzymana w buduarowym klimacie. Biało-szara kolorystyka, białe meble, dekoracyjna tapeta na ścianie oraz łóżko z pikowanym zagłówkiem - razem  tworzą wyjątkowy klimat tego miejsca.