Płomień pod szkłem. Dlaczego warto mieć płytę gazową marki Solgaz?

2018-09-01 6:00

O płycie gazowej GPC polskiej firmy Solgaz pisaliśmy już nie raz. Najwyższy czas przyznać jej naszą rekomendację. Doceniamy łatwość obsługi, bezpieczeństwo i niezawodność urządzenia oraz fakt, że pomaga ono dbać o domowy budżet.

Płyty gazowe bez płomieni
Autor: mat. prasowe Solgaz Kuchnia XXI wieku, czyli gotowanie na gazie bez płomieni. Płytę GPC obsługuje się nad wyraz łatwo. Wystarczy wybrać palnik, a potem na sliderze przesunąć palcem w lewo lub prawo – ustawiając konkretny poziom mocy. Dotykowy panel umożliwia też skorzystanie z funkcji timera oraz blokady rodzicielskiej.

Palniki gazowe ukryte pod szklaną taflą… To innowacyjne rozwiązanie, zastosowane w płycie GPC Solgaz, niesie ze sobą same korzyści – zarówno dla użytkowników płyty, jak i środowiska naturalnego. Działa niemal na każdym rodzaju gazu, zużywając go do 50% mniej niż zwykła kuchenka.

Solgaz
Autor: mat. prasowe Solgaz Czystość priorytetem! Z czasem na zwykłych kuchenkach gazowych zbierają się tłuste żółte osady – to nic innego jak niespalone substancje składowe gazu. W przypadku modelu GPC nie ma o nich mowy. Gaz jest spalany bardzo dokładnie we wnętrzu płyty. Przez specjalne kratki wentylacyjne wydostaje się (pionowo do góry) jedynie ciepłe powietrze – wychładzane 15 cm wyżej.

W oszczędnościach pomaga m.in cykliczna praca urządzenia. Gaz służy do nagrzania ceramicznej powierzchni, a gdy ta osiągnie wybraną temperaturę, przestaje być pobierany (podobnie działa termostat w żelazku). Na uwagę zasługują też minimalne straty ciepła. Ciepło generowane przez palniki trafia wprost do ustawionego na palniku naczynia (płyta nie wymaga użycia specjalnych garnków).

Solgaz
Autor: mat. prasowe Solgaz Według potrzeb: płyty GPC Solgaz mierzą od 33 cm do 77 cm. Są dostępne z 2, 3 lub 4 okrągłymi polami grzejnymi oraz z 1 lub 2 polami darmowymi (oznaczone paskami). Temperatura pól darmowych może wynieść nawet 200°C i to bez pobierania gazu. Skąd bierze się więc ciepło? Urządzenie wykorzystuje gorące opary odprowadzane do kratek wentylacyjnych z tyłu płyty

To produkt eko. Oddaje do otoczenia 10 razy mniej tlenku węgla niż tradycyjne kuchenki. Dokładnie spala gaz, chroni przyrodę przed zanieczyszczeniem. Więcej informacji na solgaz.eu

Płyty gazowe bez płomieni

Autor: mat. prasowe Solgaz

Kuchnia XXI wieku, czyli gotowanie na gazie bez płomieni. Płytę GPC obsługuje się nad wyraz łatwo. Wystarczy wybrać palnik, a potem na sliderze przesunąć palcem w lewo lub prawo – ustawiając konkretny poziom mocy. Dotykowy panel umożliwia też skorzystanie z funkcji timera oraz blokady rodzicielskiej.

Polska myśl techniczna

 

Innowacyjność jest jedną z najwyżej cenionych cech firm, dlatego warto zwrócić uwagę na rozwiązania marki Solgaz. Pomysłowość inżynierów i śmiałe wyzwanie rzucone rynkowi przynoszą efekty. Te sprzęty trzeba dobrze poznać, bo dopiero wtedy docenimy detale służące wygodzie użytkownika.

 

Co więcej, dodatkowe systemy zabezpieczeń, bardziej rozbudowane niż w tradycyjnych kuchenkach gazowych, pozwalają zaufać tym nowatorskim urządzeniom. Brak otwartego płomienia niweluje zagrożenie podpalenia, a do uruchomienia płyty wystarczy napięcie zaledwie 12 V.

Solgaz
Autor: mat. prasowe Solgaz Brak wystających palników, rusztów, pokręteł oznacza nie tylko ładny wygląd płyty, ale też twoją wygodę. Podczas czyszczenia urządzenia nie musisz omijać żadnych przeszkód. Przecierasz szklaną powierzchnię szmatką i… gotowe.