Projektantom tego urządzenia towarzyszyły wielkie ambicje – sprawić, by lodówka stała się sercem kuchni. I to się bez wątpienia udało. VacPac Pro Sharp bierze na siebie znacznie więcej zadań niż zwykła chłodziarko-zamrażarka, choćby przygotowuje żywność do gotowania sous-vide. Ułatwia organizację zarówno dużych zakupów, jak i większych przyjęć. W zależności od potrzeb, jedna z jej zamrażarek może np. zamienić się w dodatkową lodówkę na zimne dania albo półprodukty, podczas gdy druga schłodzi napoje i dostarczy lód do drinków.

A na co dzień zastosowane w lodówce funkcje – przedłużają świeżość produktów spożywczych, chronią je przed rozwojem drobnoustrojów i niszczącym wpływem ciepłego powietrza, które w mniej zaawansowanych modelach wpada przez otwarte drzwi. Wszystko po to, byśmy żyli zdrowo, jedli smacznie i oszczędzali pieniądze. Z korzyścią nie tylko dla domowego budżetu, lecz także dla światowych zasobów.