ZIEMNIAKI Z GRILLA: Ziemniaczki z masłem czosnkowym - PROSTE PRZEPISY NA GRILA

 Ziemniaczki z masłem czosnkowym

Fot. Konrad Kalbarczyk

Nieodzowny dodatek do potraw z grilla, a zarazem pyszna przekąska.

Składniki
  • ziemniaki
  • czosnek
  • masło
  • koperek
  • sól
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania

Ziemniaki (w mundurkach ) średniej wielkości podgotować w wodzie na półmiękko.
Rozgnieść czosnek (6-8 ząbków), wymieszać z połową kostki miękkiego masła.
Ziemniaki obrać ze skórki, obtoczyć w posiekanym koperku, położyć na kawałku folii aluminiowej. Na każdy nałożyć łyżkę masła z czosnkiem i zawinąć w folię.
Ułożyć na ruszcie i grillować przez 15-20 minut.

Ocena: 0
Tekst: Piotr Andrzejewski ze Złoczewa Zdjęcia: Konrad Kalbarczyk

POLECANE ARTYKUŁY