Z samych warzyw
Składniki
  • 3 cukinie
  • 2 cebule
  • 3 papryki
  • puszka pomidorów typu Pelati
  • kostka rosołu warzywnego
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz
Duszone warzywa to smaczne danie nie tylko dla wegetarian.

Sposób przygotowania

Warzywa umyć, pokroić w kostkę. Partiami dusić na oliwie: cebulę zeszklić, dodać paprykę, a na końcu cukinię. Podlać małą ilością wody. Pomidory wyjąć z puszki i pokroić, a następnie razem z sosem wlać do reszty warzyw. Dodać kostkę rosołową. Doprawić. Dusić razem ok. 20 min.

Zobacz również

co to za mamałyga

oceń:

lubię

0%

nie lubię

0%

warzywa, sałatki
Wiosenne penne z zielonymi szparagami
Wiosenne penne z zielonymi szparagami jest daniem wegetariańskim, bardzo lekkim, idealnym dla dbających o formę przed wakacjami. Przygotowuje się je bardzo szybko, bez większego zamieszania ...
Jak gotować szparagi WIDEO. Gotowanie szparagów
Jak gotować szparagi: WIDEO INSTRUKCJA. W maju zaczyna się sezon szparagowy. Nie wszyscy wiedzą, ja prawidłowo gotować szparagi. W naszym WIDEO podpowiadamy jak dobrze ugotować ...
Przepis na szparagi: SZPARAGI wiosenne z ZIEMNAKAMI
Przepis na szparagi z ziemniakami jest bardzo prosty i smaczny. Tak zrobione szparagi mogą być samodzielnym daniem lub stanowić dodatek do mięs.
SĄ Z NAMI
wszyscy użytkownicy: 14554 osoby