Z samych warzyw

 Z samych warzyw

Z samych warzyw

Fot. Mariusz Bykowski

Duszone warzywa to smaczne danie nie tylko dla wegetarian.

Składniki
  • 3 cukinie
  • 2 cebule
  • 3 papryki
  • puszka pomidorów typu Pelati
  • kostka rosołu warzywnego
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Warzywa umyć, pokroić w kostkę. Partiami dusić na oliwie: cebulę zeszklić, dodać paprykę, a na końcu cukinię. Podlać małą ilością wody. Pomidory wyjąć z puszki i pokroić, a następnie razem z sosem wlać do reszty warzyw. Dodać kostkę rosołową. Doprawić. Dusić razem ok. 20 min.

Ocena: 0
Tekst: Redakcja Zdjęcia: Mariusz Bykowski

POLECANE ARTYKUŁY