Z samych warzyw

Duszone warzywa to smaczne danie nie tylko dla wegetarian.
Z samych warzyw
Składniki
  • 3 cukinie
  • 2 cebule
  • 3 papryki
  • puszka pomidorów typu Pelati
  • kostka rosołu warzywnego
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Warzywa umyć, pokroić w kostkę. Partiami dusić na oliwie: cebulę zeszklić, dodać paprykę, a na końcu cukinię. Podlać małą ilością wody. Pomidory wyjąć z puszki i pokroić, a następnie razem z sosem wlać do reszty warzyw. Dodać kostkę rosołową. Doprawić. Dusić razem ok. 20 min.

Zobacz również
warzywa, sałatki
EKO patyczki do domowego zielnika: jak uporządkować domowy ogródek?
Domowy zielnik w kuchni czy na balkonie to absolutny MUST HAVE w 2014 roku! Dobór ulubionych ziół i przypraw pozostaje w gestii naszych gustów i ...
Wiosenne penne z zielonymi szparagami
Wiosenne penne z zielonymi szparagami jest daniem wegetariańskim, bardzo lekkim, idealnym dla dbających o formę przed wakacjami. Przygotowuje się je bardzo szybko, bez większego zamieszania ...
Przepisy na SZPARAGI: szparagi z boczkiem
Prosty i szybki przepis na szparagi z boczkiem. Tak przygotowane szparagi sprawdzają się np. jako dodatek do mięsa. Zobacz jak przyrządzić szparagi: PRZEPIS.
SĄ Z NAMI
wszyscy użytkownicy: 12138 osób