Przepisy na SZPARAGI: szparagi z boczkiem

 szparagi-przepisy

Fot. Serwis prasowy firmy

Prosty i szybki przepis na szparagi z boczkiem. Tak przygotowane szparagi sprawdzają się np. jako dodatek do mięsa. Zobacz jak przyrządzić szparagi: PRZEPIS.

Składniki przepis na szparagi w boczku:
  • zielone szparagi - 1 pęczek
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
  • rozmaryn - 4 sztuki
  • cienkie paski wędzonego boczku

Gotowane szapargi zawinięte w plasterki boczku są łatwe do wykonania. To dobry przepis na szparagi dla osób, które jeszcze nie robiły szparagów. Tak przygotowane szparagi mogą być przystawką lub dodatkiem do dań głównych.

Przepis na szparagi z boczkiem: sposób wykonania

Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Szparagi najlepiej jest gotować w długim garnków. Następnie odsącz szparagi i pozostaw do ostygnięcia. Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu. Tak przygotowane szparagi  smaż na patelni, aż boczek się przyrumieni. Przygotuj sos sałatkowy Knorr, połącz go z oliwą i trzema łyżkami wody. Usmażone szparagi ułóż na talerzu i skrop sosem. Tak przygotowane szparagi podajemy od razu!

Ocena: 0
Tekst: Knorr Zdjęcia: Serwis prasowy firmy

POLECANE ARTYKUŁY