Pomidory nadziewane farszem z jajek

 Pomidory nadziewane farszem z jajek

Fot. Konrad Kalbarczyk

Smaczne i soczyste pomidory to wyśmienita potrawa na lato. Można je w prosty sposób przyrządzić na wiele sposobów, tym razem proponujemy nadziewane farszem z jajek.

Składniki
  • dojrzałe pomidory
  • jajka ugotowane na twardo
  • majonez
  • koperek

Sposób przygotowania

Odkrawamy wierzchy pomidorów, wydrążamy miąższ i lekko solimy. Następnie przygotowujemy nadzienie: jajka ugotowane na twardo mielimy, a następnie mieszamy z majonezem i koperkiem. Lekko solimy i dodajemy pieprzu do smaku. Tak przygotowanym farszem napełniamy pomidory. Podajemy na zimo, po rzygotowaniu od razu zjadamy, jest to doskonałe danie na lato. Smacznego!

dojrzałe pomidory
jajka ugotowane na twardo
majonez
koperek

 

 

Ocena: 0
Tekst: izabella Zdjęcia: Konrad Kalbarczyk

POLECANE ARTYKUŁY