Pomidory nadziewane

 Pomidory nadziewane

Pomidory nadziewane

Lekka i zdrowa przekąska - idealna na letnie podwieczorki i nie tylko...

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, ściąć wierzch (nie wyrzucać), delikatnie wydrążyć środki. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka wyjąć, osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem. Ogórek pokroić w drobną kostkę. Połączyć warzywa z tuńczykiem, doprawić solą, pieprzem oraz majonezem. Taką sałatką napełnić pomidory i przykryć odciętymi wcześniej wierzchami.

Składniki
  • 4 pomidory
  • puszka tuńczyka
  • cebula
  • ogórek kiszony
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Ocena: 0

POLECANE ARTYKUŁY