Jajka faszerowane na Wielkanoc

 Jaja faszerowane

Jaja faszerowane

Bez jajek nie ma świąt wielkanocnych. Proponujemy jajka faszerowane z kiełkami rzodkiewki i słonecznikiem: oto prosty przepis na potrawę wielkanocną.

Składniki
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • puszka zielonego groszku
  • kiełki rzodkiewki
  • mały słoik majonezu
  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy
  • 100 g żółtego sera startego na tarce
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1/2 szklanki prażonego słonecznika

Sposób przygotowania jajek faszerowanych

Ugotowane jajka przekroić ostrym nożem na połówki, wydrążyć ze skorupki i drobno posiekać. Dodać wszystkie składniki farszu, odkładając trochę kiełków i groszku do dekoracji. Dobrze wymieszać. Nakładać kopiasto do pustych skorupek, udekorować kiełkami. Takie jajka faszerowane możecie podać na wielkanocne śniadanie.

ZOBACZ: jak udekorować mazurki zdjęcia

Ocena: 0
Tekst: Milena Łakomska

POLECANE ARTYKUŁY