Grecka sałatka z fetą

 Grecka sałatka z fetą

Fot. Sara Niedźwiecka

Smaczna i bardzo prosta w wykonaniu sałatka. Można ją podawać z białym lub ciemnym pieczywem, zarówno jako przekąskę, jak i danie na kolację.

Składniki
  • 100 g sera typu feta
  • 1 ogórek
  • średnia cebula
  • mała czerwona papryka
  • 2 pomidory
  • zielone oliwki
  • bazylia
  • oliwa
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Pokroić w kostkę fetę i ogórek, na plasterki - cebulę, paprykę i pomidory. Wsypać składniki do salaterki i wymieszać. Dodać oliwki, listki bazylii, skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem.

Ocena: 0
Tekst: Sara Niedźwiecka Zdjęcia: Sara Niedźwiecka

POLECANE ARTYKUŁY