Cukinie na grilla

 Cukinie na grilla

Fot. Jupiterimages

Cukinia to nie tylko smaczne, ale i wartościowe warzywo. Ma szerokie zastosowanie. Nadaje się też na grilla. Warto spróbować.

Składniki

  • 8 cukinii
  • czosnkowo-cebulowa Rama Creme Bonjour
  • 3 młode cebule
  • 2 jajka
  • 3 dkg tartego parmezanu
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Cukinie myjemy i obcinamy końcówki. Kroimy wzdłuż i wydrążamy miąższ łyżką. Cebulę obieramy i siekamy. Delikatnie mieszamy posiekany miąższ cukinii, Ramę, jajka, parmezan i tymianek. Dodajemy łyżkę oliwy, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Połówki cukinii układamy na grillu, napełniamy farszem i skrapiamy sokiem z cytryny. Pieczemy około 30 min, a potem tylko jemy i jemy.

8 cukinii,
czosnkowo-cebulowa Rama Creme Bonjour,
3 młode cebule,

2 jajka,
3 dkg tartego parmezanu,
1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku,

3 łyżki oliwy z oliwek,
sól, pieprz

Ocena: 0
Tekst: Barbara Kolwicz z Knurowa Zdjęcia: Jupiterimages

POLECANE ARTYKUŁY