Tatar ze śledzia

Z potraw, które nie wymagają wiele pracy, warto wyciągnąć maksimum świątecznego smaku. Potrawy wigilijne: tatar ze śledzia. Pamietajcie o ładnym, odświętynm nakryciu stołu na Wigilię.
Tatar ze śledzia
Składniki
  • opakowanie śledzi „Matjas”
  • czerwona cebula, 2 papryki (żółta i czerwona)
  • 2 ogórki konserwowe, jabłko
  • łyżeczka musztardy francuskiej, gorczycowej
  • sok z połówki cytryny
  • 1 łyżeczki miodu, sól, pieprz
  • pumpernikiel
  • 2 łyżeczki śmietany 30%
  • łyżeczka stołowa chrzanu zielonego (wasabi)

Sposób przygotowania

Mus chrzanowy: lekko ubijamy śmietanę, dodajemy chrzan i sok z cytryny.

Tatar: śledzie, paprykę, cebulę, ogórki, jabłko kroimy w kostkę (0,5 cm). Dodajemy musztardę, miód i sok z cytryny. Wszystko mieszamy. Podajemy na pumperniklu, z musem.

Zobacz również
Świąteczne specjały
Domowe trufle czekoladowe. Przepis na wyjątkowy deser na Boże Narodzenie!
Trufle czekoladowe to wyjątkowy deser podczas Bożego Narodzenia. Trufle czekoladowe, ładnie opakowane mogą być również miłym świątecznym prezentem dla najbliższych i przyjaciół. Łatwy przepis na ...
Przepisy na Boże Narodzenie: delikatny pasztet drobiowy z orzeszkami pistacjowymi
Delikatny pasztet drobiowy z orzeszkami pistacjowymi jest znakomitą alternatywą dla pasztetu tradycyjnego. Pasztet drobiowy podczas Bożego Narodzenia będzie cały czas nawiązywał do potraw tradycyjnych ale ...
Przepisy świąteczne: bezglutenowa kutia na Wigilię
Kutia to słodka potrawa z ziaren pszenicy lub pęczaku jęczmiennego, maku i różnego rodzaju bakalii, charakterystyczna dla okresu bożonarodzeniowego – jest jedną z 12 potraw ...
SĄ Z NAMI
wszyscy użytkownicy: 12704 osoby