Przepis na Wielkanoc: jajka faszerowane z szynką

 jajka na Wielkanoc

Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 ogórki konserwowe
50 g szynki
2 łyżki majonezu
sól l pieprz
po 2 łyżki tartej bułki i ziaren sezamu do panierowania

Fot. Sara Niedźwicka

Jajka faszerowane szynką mogą stanowić smaczną wielkanocną przekąskę. Poznaj nasz dzisiejszy przepis na Wielkanoc: smaczne jajka faszerowane szynką.

Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 ogórki konserwowe
50 g szynki
2 łyżki majonezu
sól l pieprz
po 2 łyżki tartej bułki i ziaren sezamu do panierowania

Jajka faszerowane szynką: sposób przygotowania

Jajka przekroić ostrym nożem wzdłuż na połowę. Wyjąć łyżeczką białka i żółtka. Jajka, szynkę i ogórki pokroić w kostkę, dodać natkę, majonez, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić skorupki, obsypać tartą bułką zmieszaną z sezamem. Zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, kładąc panierowaną stroną na patelnię. Jajka faszerowane szynką najlepiej podawać ciepłe, ale na zimno też smakują wybornie.

Ocena: 0
Tekst: Opracowanie: Redakcja Zdjęcia: Sara Niedźwicka

POLECANE ARTYKUŁY