Zielone masło z Cypru

 Zielone masło z Cypru

Fot. Marcin Czechowicz

Zielone masło z ziołami to doskonały i aromatyczny dodatek do pieczywa.

Składniki
  • 20 dag masła pęczek kopru
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Koper umyć i poszatkować. Ząbki czosnku obrać, drobno posiekać i rozetrzeć z solą. Składniki zmiksować z masłem, sokiem z cytryny i pieprzem. Przełożyć do miseczki, udekorować.
Masło należy odpowiednio wcześniej wyjąć z lodówki, aby było miękkie. Koper możemy zastąpić świeżą bazylią, będzie idealnym dodatkiem do pomidorów i pieczywa. Do dań z jajek znakomicie pasuje miks ze szczypiorkiem.

Ocena: 0
Tekst: Kasia Sawicka Zdjęcia: Marcin Czechowicz

POLECANE ARTYKUŁY