Przepis na pyszne jajka faszerowane orzechami

 Jajka faszerowane

Fot. GREEN CANOE STUDIO

Jakja faszerowane orzechami? Zapewniamy, że mogą być pyszne! Zobacz nasz przepis na jajka faszerowane.

Szukaj

Jajka faszerowane składniki:

- 8 jaj

- 20 dag zmielonej w maszynce szynki

- 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich

- pęczek posiekanej natki

- majonez wymieszany

- pół na pół z jogurtem naturalnym

- sól, pieprz

Jajka faszerowane sa proste i szybkie do wykonania. Możemy dowolnie zwiększyć, bądź zmniejszyć ilość dodatków.

Jajka faszerowane: przepis

Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy wzdłuż na połówki. Wyjmujemy żółtka, rozdrabniamy je widelcem, dodajemy szynkę i orzechy. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładamy natkę oraz majonez z jogurtem. Mieszamy. Farszem napełniamy połówki białek, formując na każdym kopułkę.

Ocena: 0
Zdjęcia: GREEN CANOE STUDIO

POLECANE ARTYKUŁY