WEGETARIAŃSKIE PRZEPISY NA GRILLA: Pieczarki z serową kołderką - PROSTE DAZIA Z GRILA

 Pieczarki z serową kołderką

Fot. Konrad Kalbarczyk

Faszerowane pieczarki z grilla są znakomitą alternatywą dla mięs.

Składniki
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 5 dkg żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania

Pieczarki dobrze umyć. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej na złoty kolor drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodać pokrojone trzonki pieczarek. Dodać przyprawy i podusić chwilę. Tak przygotowanym farszem napełnić kapelusze i posypać startym serem. Pieczarki ułożyć na aluminiowej tacce i owinąć folią aluminiową. Piec na grillu ok. 15 minut.

Ocena: 0
Tekst: Marta Bazydło Zdjęcia: Konrad Kalbarczyk

POLECANE ARTYKUŁY