Kanapkowa pasta z fasoli

 Kanapkowa pasta z fasoli

Fot. Konrad Kalbarczyk

Pasta z fasoli najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Składniki
  • puszka białej fasoli
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka świeżego posiekanego rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól i czarny pieprz
  • Do przybrania: czarne oliwki, mała czerwona papryczka

Sposób przygotowania

Fasolkę z puszki przepłukać zimną wodą i odcedzić. Zmiksować razem z czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny. Doprawic ostro do smaku solą, pieprzem i rozmarynem. Po przełożeniu do miseczki udekorować cieniutkimi paskami czerwonej papryki i oliwkami. Podawać ze świeżym pieczywem.

Ocena: 0
Tekst: Milena Łakomska Zdjęcia: Konrad Kalbarczyk

POLECANE ARTYKUŁY