Chrzan z owocami żurawiny

 Chrzan z owocami żurawiny

Fot. Konrad Kalbarczyk

Chrzan to doskonały dodatek do mięs, znakomicie smakuje z białą kiełbasą, czy pieczoną szynką. Proponujemy przyrządzić go z żurawiną.

Składniki
  • 1/2 szklanki chrzanu (najlepiej świeżo startego)
  • jabłko
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1/3 szklanki suszonych owoców żurawiny
  • 3 łyżki białego wytrwnego wina

Sposób przygotowania

Namoczyć owoce w gorącej wodzie, odstawić na 10 minut. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach na mus. Dodać pozostałe składniki i odsączone owoce żurawiny. Starannie wymieszać.

Ocena: 0
Tekst: Milena Łakomska Zdjęcia: Konrad Kalbarczyk

POLECANE ARTYKUŁY