Poncz z kawałkami owoców

 Poncz z kawałkami owoców

Fot. Krzysztof Zasuwik

W pękatych kielichach na wysokich nóżkach można zaserwować sylwestrowy napój ponczowy z kawałkami owoców. Ta propozycja z pewnością przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy nie lubią mocnych trunków!

Składniki(na osobę)
  • 30 ml ciemnego rumu,
  • 10 ml białego rumu,
  • 30 ml soku z marakui,
  • 30 ml soku z ananasa,
  • 30 ml soku pomarańczowego,
  • lód,
  • 4 łyżki dowolnych owoców

Sposób przygotowania

Rum i soki owocowe wymieszać w shakerze z lodem i przelać przez sitko do kieliszków. Wrzucić kawałki owoców. Przygotowanie drinka zajmie nam jedynie kilka chwil i pozwoli zaskoczyć naszych gości!

Ocena: 0
Tekst: Joanna Jarmolińska Zdjęcia: Krzysztof Zasuwik

POLECANE ARTYKUŁY