Sprawdzony przepis na grila: dziś proponujemy rybne przysmaki, bo przecież ryby to samo zdrowie, tym bardziej jeśli przyrządzone są na grillu. Grillowany pstrąg z syropem klonowym czy pstrąg z aromatem chrzanowym to rozkosz w ustach. To przepis na grilla, który nie zajmie dużo czasu.

PRZEPIS NA GRILLA: grillowany pstrąg z syropem klonowym i z warzywami

To przepis na grilla godny polecenia: polecamy zdrowe, lubiane przez nas warzywa: bakłażan, papryka i cukinia, połączone z grillowaną rybą.

Co musisz przygotować do naszego przepisu na grilla? Potrzebne będą: filet z pstrąga, syrop klonowy, cukinia lub bakłażan, papryka, pieczarki, cytryna, świeży koperek i bazylia, olej, świeży czosnek, sok z jednej cytryny, rozmaryn, najlepiej świeży, koperek, najlepiej świeży, świeżo mielony pieprz, sól do smaku.

Do naszego przepisu na grilla musisz przygotować marynatę. Do tego potrzebnie będą przede wszystkim dobry olej oraz posiekany czosnek, soku z cytryny, rozmaryn, koperek, świeżo zmielony pieprz i oczywiście sól, najlepiej morską. Rybę w przygotowanej marynacie odstawić na kilka godzin. Bezpośrednio przed wrzuceniem na ruszt posmarować rybę syropem klonowym, zawinąć w folię i grillować około 30 min. W naszym przepisie na grilla zostały nam jeszcze wspomniane warzywa. Należy nasmarować bakłażana, cukinię, paprykę i pieczarki marynatą, podobną jak w przypadku ryby. Jedynie zamiast rozmarynu i kopru użyć bazylii. Warzywa opiekać przez kilka minut. Warzywa plus ryba to przepis na najzdrowszy obiad świata, danie w sam raz na posiłek na świeżym powietrzu.

PRZEPIS NA GRILLA: pstrąg z chrzanem

W kolejnym przepisie na grilla proponujemy ponownie niezwykle zdrową i smaczną rybę, pstrąg, ale w odmiennym wydaniu. Tym razem z dodatkiem ostrzejszego chrzanu. Przygotuj: wypatroszonego pstrąga, masło, oliwa z oliwek, sól, zioła prowansalskie, chrzan. Składników niewiele, a sposób przygotowania jest równie szybki i prosty. Wystarczy folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć na nią rybę, następnie solimy i obsypujemy obficie koperkiem. Do środka wkładamy także masło i chrzan, a wszystko posypujemy ziołami prowansalskimi. Zawijajmy w folię i pieczemy na grillu.