Schab z grilla w marynacie miodowej

 Schab z grilla w marynacie miodowej

Schab z grilla w marynacie miodowej

Schab pieczony to klasyczna i pyszna potrawa na grilla. To musi znać każdy grillujący.

Składniki
  • 0,5 kg schabu bez kości
  • 4 łyżeczki startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • kieliszek wytrawnej sherry
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania

Schab pokroić w plastry. Przygotować marynatę z imbiru, posiekanego czosnku, soli, cukru, miodu, sherry i sosu sojowego.  Plastry mięsa włożyć do naczynia z marynatą i wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.
Następnie, nie odsączając kotletów, położyć je na aluminiowej tacce i piec na grillu około 6 minut, w trakcie obracając.

Ocena: 0
Tekst: Paulina z Łabiszyna

POLECANE ARTYKUŁY