PROSTY PRZEPIS NA GRILLA: Roladki z boczku

 Roladki z boczku

Fot. Jacek Kucharczyk

Pieczony boczek w towarzystwie kiszonego ogórka to znakomita przekąska z grilla.

Składniki
  • plastry boczku (może być wędzony)
  • kiszone ogórki
  • żółty ser

Sposób przygotowania

Kiszone ogórki i ser pokroić w słupki. Po jednym kawałku ogórka i żółtego sera układać na plasterku boczku. Zwinąć roladkę i spiąć wykałaczką. Piec na ruszcie posmarowanym olejem, tak aby roladki nie przywierały. Można posypać gotowymi przyprawami do grilla. Z doświadczenia wiem, że roladki najlepiej smakują, gdy da się więcej kiszonych ogórków.

Ocena: 0
Tekst: Małgorzata Golanowska z Łobudzic Zdjęcia: Jacek Kucharczyk

POLECANE ARTYKUŁY