Lekkie spagetti

Składniki:
  • -puszka pomidorów
  • cebula
  • czosnek
  • oliwa
  • 15 dag pieczarek
  • papryka
  • około 30 dag filetu drobiowego
  • jajko
  • bułka tarta
  • makaron
  • przyprawy

Sposób przygotowania

SOS: na rozgrzaną oliwę dajemy posiekany czosnek i cebulę. Następnie pokrojoną paprykę i pieczarki. Jak warzywa zmiękną dodajemy puszkę pomidorów. Zagotowujemy, dusimy parę minut i doprawiamy. PULPECIKI: mięso drobiowe myjemy i kroimy na kawałki. Następnie mielimy (maszynka lub blender), dodajemy jajko, przyprawy i bułkę tartą. Kształtujemy mokrymi dłońmi malutkie kulki. W rondelku zagotowujemy wodę z kostką bulionową i wkładamy pulpeciki. Gotujemy kilka minut, po wypłynieciu na powierzchnię. Następnie dodajemy do sosu i zagotowujemy przez chwilę. Na koniec posypujemy natką pietruszki. Dodajemy makaron, najlepiej razowy.

Uwagi

Takie spagetti jest znacznie lżejsze niz z mięsem mielonym (wieprzowym czy wołowym), a zmielone osobiście pewniejsze. Smacznego

Ocena: 0
Nadesłany przez: Karolina Wieczorek (Łódź)

POLECANE ARTYKUŁY