Garnek z kurczakiem

 Garnek z kurczakiem

Fot. Piotr Mastalerz

Możesz także dodać paprykę i pomidory lub polać przed podaniem sosem pomidorowym.

Składniki
  • pierś kurczaka
  • 1/2 paczki makaronu świderki
  • 1/2 kg boczniaków
  • 2 cebule
  • oliwa do smażenia
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

Kurczaka podsmażyć na patelni i pokroić w paseczki. Makaron ugotować, odcedzić. Grzyby umyć, osuszyć, pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w rondelku. Do cebuli dodać grzyby. Przesmażyć razem. Wrzucić pokrojoną pierś kurczaka i podlać wodą. Dusić 15 min. Doprawić, dodać makaron. Zagotować i zagęścić zasmażką z masła i mąki. Przed podaniem posypać natką.

Ocena: 0
Tekst: Redakcja Zdjęcia: Piotr Mastalerz

POLECANE ARTYKUŁY