Urządzamy » Przepisy kulinarne » Dania mięsne » Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio to bardzo elegancka i pięknie wyglądająca przystawka. Doskonałe danie na wykwintną kolację, do tego wytrawne, czerwone wino.
Carpaccio z polędwicy wołowej
Składniki
  • polędwica wołowa
  • plasterki imbiru
  • rzodkiewki i papryczki pepperoni
  • parmezan
  • świeżo zmielony pieprz
  • listki kolendry

Przeczytaj też

Sposób przygotowania

Carpaccio jest zazwyczaj polane oliwą, można też dodać sok z cytryny. Podawane jest z dodatkami – sałatami i cienko pokrojonymi serami, np. parmezanem. My wybraliśmy jako dodatki: rzodkiewkę, imbir i papryczki pepperoni. Mięso najlepiej lekko zamrozić, wtedy da się pokroić w bardzo cienkie plastry np. na maszynce do krojenia mięsa czy chleba. układaj na talerzu, na wierzchu posyp solą i pieprzem, delikatnie polej oliwą z oliwek. Dodatkowo pokrój w cienkie plasterki imbir, rzodkiewki i papryczki pepperoni. Całość posyp serem parmezanem i liśćmi koleandry.

Zobacz również
dania mięsne
Butter chicken przepis, czyli kurczak po indyjsku
Butter chicken to znany przepis z kuchni indyjskiej. Tak przygotowany kurczak na maśle jest aromatyczny. Najlepiej kurczaka jest zamarynować dzień wcześniej. Butter chicken: prosty przepis.
SUSHI: PRZEPIS na KASZI wędliniarskie - WIDEO
Przepis na sushi można modyfikować. Kaszi to pyszne koreczki z polskich kasz z nadzieniem z sera, warzyw, owoców morza albo wędlin owinięte w orni, czyli ...
PROSTY PRZEPIS NA GRILLA: Roladki z boczku
Pieczony boczek w towarzystwie kiszonego ogórka to znakomita przekąska z grilla.
SĄ Z NAMI
wszyscy użytkownicy: 12491 osób