Urządzamy » Przepisy kulinarne » Dania mięsne » Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio to bardzo elegancka i pięknie wyglądająca przystawka. Doskonałe danie na wykwintną kolację, do tego wytrawne, czerwone wino.
Carpaccio z polędwicy wołowej
Składniki
  • polędwica wołowa
  • plasterki imbiru
  • rzodkiewki i papryczki pepperoni
  • parmezan
  • świeżo zmielony pieprz
  • listki kolendry

Przeczytaj też

Sposób przygotowania

Carpaccio jest zazwyczaj polane oliwą, można też dodać sok z cytryny. Podawane jest z dodatkami – sałatami i cienko pokrojonymi serami, np. parmezanem. My wybraliśmy jako dodatki: rzodkiewkę, imbir i papryczki pepperoni. Mięso najlepiej lekko zamrozić, wtedy da się pokroić w bardzo cienkie plastry np. na maszynce do krojenia mięsa czy chleba. układaj na talerzu, na wierzchu posyp solą i pieprzem, delikatnie polej oliwą z oliwek. Dodatkowo pokrój w cienkie plasterki imbir, rzodkiewki i papryczki pepperoni. Całość posyp serem parmezanem i liśćmi koleandry.

Zobacz również
dania mięsne
Przepisy na „po świętach”. Kanapka klubowa z pieczonym indykiem drugą szansą dla pieczystego!
Pyszny pieczony indyk zasługuje na drugą szansą po świętach. Warto wykorzystać zdrowe mięso w innej formie. Podajemy przepis na słynną kanapkę klubową z pieczonym indykiem ...
Przepis na lunch do pracy. Wczoraj pieczeń z indyka, dzisiaj pyszny wrap do pracy
Często szukamy prostych i szybkich przepisów na lunch do pracy. Pieczony indyk, to składnik odżywczy, pasujący do wielu przepisów na pyszne i zdrowe sałaty. Ale ...
Fit burgery z indyka z cukinią: pomysł na zdrowy fast food
Hamburgery do niedawna kojarzyły się wyłącznie z niezdrową żywnością, której powinniśmy unikać prowadząc zdrowy tryb życia. Jak się okazuje przy zdrowej diecie nie musimy rezygnować ...
SĄ Z NAMI
wszyscy użytkownicy: 13373 osoby