Urządzamy » Przepisy kulinarne » Dania mięsne » Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio to bardzo elegancka i pięknie wyglądająca przystawka. Doskonałe danie na wykwintną kolację, do tego wytrawne, czerwone wino.
Carpaccio z polędwicy wołowej
Składniki
  • polędwica wołowa
  • plasterki imbiru
  • rzodkiewki i papryczki pepperoni
  • parmezan
  • świeżo zmielony pieprz
  • listki kolendry

Przeczytaj też

Sposób przygotowania

Carpaccio jest zazwyczaj polane oliwą, można też dodać sok z cytryny. Podawane jest z dodatkami – sałatami i cienko pokrojonymi serami, np. parmezanem. My wybraliśmy jako dodatki: rzodkiewkę, imbir i papryczki pepperoni. Mięso najlepiej lekko zamrozić, wtedy da się pokroić w bardzo cienkie plastry np. na maszynce do krojenia mięsa czy chleba. układaj na talerzu, na wierzchu posyp solą i pieprzem, delikatnie polej oliwą z oliwek. Dodatkowo pokrój w cienkie plasterki imbir, rzodkiewki i papryczki pepperoni. Całość posyp serem parmezanem i liśćmi koleandry.

Zobacz również
dania mięsne
Potrawy z kaczki: jak smażyć filety z kaczki? [WIDEO]
Potrawy z kaczki stają się coraz popularniejsze. Przepisów na kaczkę jest wiele, ale usmażenie filetów z kaczki wcale nie jest łatwe. Sprawdźcie jak idealnie usmażyć ...
Pieczeń wołowa z batatami według przepisu Kingi Paruzel
Znamy przepis na idealną pieczeń wołową podawaną z batatami. Danie to doskonale sprawdzi się podczas uroczystego obiadu czy kolacji, a co najważniejsze jego przygotowanie jest ...
Butter chicken przepis, czyli kurczak po indyjsku
Butter chicken to znany przepis z kuchni indyjskiej. Tak przygotowany kurczak na maśle jest aromatyczny. Najlepiej kurczaka jest zamarynować dzień wcześniej. Butter chicken: prosty przepis.
SĄ Z NAMI
wszyscy użytkownicy: 12605 osób