Urządzamy » Przepisy kulinarne » Dania mięsne » Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio to bardzo elegancka i pięknie wyglądająca przystawka. Doskonałe danie na wykwintną kolację, do tego wytrawne, czerwone wino.
Carpaccio z polędwicy wołowej
Składniki
  • polędwica wołowa
  • plasterki imbiru
  • rzodkiewki i papryczki pepperoni
  • parmezan
  • świeżo zmielony pieprz
  • listki kolendry

Przeczytaj też

Sposób przygotowania

Carpaccio jest zazwyczaj polane oliwą, można też dodać sok z cytryny. Podawane jest z dodatkami – sałatami i cienko pokrojonymi serami, np. parmezanem. My wybraliśmy jako dodatki: rzodkiewkę, imbir i papryczki pepperoni. Mięso najlepiej lekko zamrozić, wtedy da się pokroić w bardzo cienkie plastry np. na maszynce do krojenia mięsa czy chleba. układaj na talerzu, na wierzchu posyp solą i pieprzem, delikatnie polej oliwą z oliwek. Dodatkowo pokrój w cienkie plasterki imbir, rzodkiewki i papryczki pepperoni. Całość posyp serem parmezanem i liśćmi koleandry.

Zobacz również
dania mięsne
Fit burgery z indyka z cukinią: pomysł na zdrowy fast food
Hamburgery do niedawna kojarzyły się wyłącznie z niezdrową żywnością, której powinniśmy unikać prowadząc zdrowy tryb życia. Jak się okazuje przy zdrowej diecie nie musimy rezygnować ...
Sylwester w domu: jednogarnkowe potrawy na Sylwestra
Jednogarnkowe potrawy cieszą się coraz większą popularnością. Ich przygotowanie nie trwa długo, a wszystkie składniki możemy połączyć w jednym naczyniu. Tego typu dania idealnie sprawdzą ...
Pieczone udźce z indyka z gruszkami i śliwkami
Jak przygotować prosty i efektowny obiad na dwa dni? Odpowiedź na to pytanie zna popularna blogerka kulinarna, Zosia Cudny. Wypróbujcie jej przepis na pieczone udźce ...
SĄ Z NAMI
wszyscy użytkownicy: 13598 osób