Penne z karczochami i kawiorem

 Penne z karczochami i kawiorem

Fot. Konrad Kalbarczyk

Penne z karczochami to specjał kuchni włoskiej. Pasta to potrawa, która podgrzeje atmosferę romantycznej kolacji.

Składniki
  • 250 g makaronu penne
  • karczochy w puszce
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 świeże pomidory
  • łyżka listków bazylii
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli i pieprzu
  • 2 łyżeczki czarnego kawioru

Sposób przygotowania

Gotujemy makaron al dente. Karczochy z pomidorami pokrojonymi w kostkę, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem pzesmażamy na oliwie. Gorący makaron łączymy z karczochami i pomidorami, chwilę dusimy razem. Wykładamy na talerz i ozdabiamy bazylią oraz kawiorem.

Ocena: 0
Tekst: Milena Łakomska Zdjęcia: Konrad Kalbarczyk

POLECANE ARTYKUŁY