Papardelle z owocami morza

 Papardelle z owocami morza

Fot. Krzysztof Zasuwik

Pasta z owocami morza to odpowiednia potrawa na romantyczną kolację. Podobno owoce morza mają miłosną moc.

Składniki
  • makaron papardelle
  • 25 dag krewetek
  • filet (ok. 30 dag) ze świeżego łososia
  • garść liści świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • kilka kropli sosu tabasco
  • 3-4 łyżki śmietanki 36-proc.
  • 10 pomidorów koktajlowych
  • świeża bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania

Krewetki, łososia, liście szpinaku oraz posiekany drobno czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy minutę. Dorzucamy pomidorki, wlewamy śmietankę i doprowadzamy do odparowania sosu. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tabasco, dodajemy ugotowany makaron, mieszamy. Przekładamy na talerze. Dekorujemy listkami bazylii.

Ocena: 0
Zdjęcia: Krzysztof Zasuwik

POLECANE ARTYKUŁY