PRZEPIS NA TRUSKAWKI: pyszne truskawkowe tiramisu z nutą wanilii

 Truskawki

Tiramisu truskawkowe

Fot. Krzysztof Zasuwik

Truskawki w cieście, korzennymi ciasteczkami w waniliową nutą to uczta dla podniebienia. Rozkoszuj się truskawkowym, lekkim deserem w ciepłe dni lata. Poznaj smaczny przepis na truskawki!

Truskawki to wyjątkowo soczysty owoc, który można wkomponować do wielu dań. Truskawkowe tiramisu to świetna propozycja ciasta na upalne dni. Zobacz jak zrobić lekki i smaczny deser - zainspiruj się.  Przepis na truskawki  wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Truskawkowe tiramisu idealnie nadaje się jako deser na przyjęcie urodzinowe, czy spotkanie z przyjaciółmi w ogrodzie.

Składniki:
  • truskawki
  • ciasteczka korzenne lub biszkopty
  • 250 gramów białego serka naturalnego 0% lub serka waniliowego
  • 30 gramów cukru pudru
  • laska wanilii

Przepis na truskawki: sposób przygotowania:

Umyj truskawki i odstaw, aby nie były mokre. W międzyczasie przygotuj masę do tiramisu, musisz wymieszać serek z cukrem pudrem. Do puszystej masy dodaj startą świeżą laskę wanilii. Tiramisu truskawkowe przygotuj najlepiej w szklankach. Dno każdej szklanki pokrusz ciasteczkami. Dodaj truskawki i warstwę serka. Zakończ warstwą białego serka i udekoruj całość truskawkami, bądź malinami. I truskawkowe tiramisu gotowe. Zamiast serka waniliowego lepiej jest użyć mascarpone, które jest gęste i tłuste, dzięki temu tiramisu truskawkowe będzie bardziej gęste.

Ocena: 0
Zdjęcia: Krzysztof Zasuwik

POLECANE ARTYKUŁY