Mus truskawkowy: PROSTY PRZEPIS na pyszny mus truskawkowy!

 Mus truskawkowy z sera mascarpone

Fot. Konrad Kalbarczyk

 

 

Składniki na mus truskawkowy:

 

  • 250 g sera mascarpone
  • 250 g truskawek
  • 4 jaja
  • 2 czubate łyżki cukru pudru

Pyszny i lekki deser owocowy dla wielbicieli truskawek i nie tylko! Zobacz jak go przygotować!

Mus truskawkowy z sera mascarpone: sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Utrzeć kogel-mogel z cukrem, połączyć go z serkiem mascarpone, uzyskując jednolitą masę. Truskawki umyć, usunąć szypułki, zmiksować. Połączyć z masą serową. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serowo-truskawową. Nałożyć do miseczek i pozostawić w lodówce na noc.

Ocena: 0
Tekst: Milena Łakomska Zdjęcia: Konrad Kalbarczyk

POLECANE ARTYKUŁY