Jabłecznik dla leniwych

 Jabłecznik dla leniwych

Fot. Piotr Mastalerz

Ciasto dla początkujących. Ten jabłecznik upieczesz szybko. Musisz tylko wymieszać suche składniki, odmierzyć szklankę, a resztę wsypać...

Składniki
  • 1,5 kg soczystych jabłek
  • po szklance: mąki, kaszy manny, cukru
  • cukier waniliowy
  • proszek do pieczenia
  • 20 dag masła

Sposób przygotowania

Suche składniki wymieszać, odmierzyć szklankę, a resztę wsypać do wysmarowanej masłem i oprószonej tartą bułką tortownicy. Jabłka zetrzeć na grubej tarce, ułożyć w tortownicy, dodać resztę mieszanki. Na wierzchu położyć masło. Piec, aż się zrumieni.

Ocena: 0
Zdjęcia: Piotr Mastalerz

POLECANE ARTYKUŁY