Urządzamy » Przepisy kulinarne » Ciasta i desery » Amerykański pancake z syropem klonowym

Amerykański pancake z syropem klonowym

Śniadaniowy przysmak amerykanów może zagościć również na twoim stole. Sprawdź jak smakuje placek polany pysznym, aksamitnym syropem klonowym.
Amerykański pancake z syropem klonowym
Składniki
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1/2 szkanki wody
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 1/2 szklanki mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • sól
  • 2 jaja
  • 1/4 kostki masła
  • olej do smażenia
  • syrop klonowy

Sposób przygotowania

Masło rozpuszczamy i pozostawiamy do schłodzenia. Jogurt mieszamy z wodą, następnie wlewamy mleko, rozpuszczone masło, ubite jajka. W drugiej misce łączymy mąkę, proszek i sodę. Dodajemy do nich płynną masę i dokładnie roztrzepujemy. Rozgrzewamy tłuszcz - możemy użyć patelni o zabawnej formie, np. w kształcie misia. Formujemy dość grube placki. Usmażone i gorące polewamy syropem klonowym.

Zobacz również
ciasta i desery
KONKURS: Wygraj 100 ZŁOTYCH! Przepis na TRUSKAWKI - czekamy na TWÓJ!
Ogłaszamy wielki konkurs na pyszny PRZEPIS NA TRUSKAWKI! Na zwycięzców czekają nagrody PIENIĘŻNE!
Jabłka pod kruszonką – prosty przepis na szybki i pyszny deser
Jabłka pod kruszonką, to pyszny deser. Szkoda, że ten przepis nie jest zbyt popularny w Polsce. Ale kto próbował jabłek pod kruszonką, ten pozostaje im ...
Tort bezowy Pavlova. Przepis na tort bezowy Magdy Gessler
Tort bezowy Pavlova to chyba najlepszy tort. Podajemy przepis na tort bezowy Magdy Gessler. Tort bezowy jest przepyszny i wygląda wspaniale, a jest dość łatwy ...
SĄ Z NAMI
wszyscy użytkownicy: 12375 osób