Blender. Nowoczesny sprzęt AGD w kuchni

2011-03-14 14:32

Kiedy w kuchni dużo pracy przyda się dobry sprzęt AGD. Blendery miksują i rozdrabniają. Blender sprawdzi się do przygotowania zup kremów, koktajli, sosów. Blendery oprócz tego, że funkcjonalne, są też coraz ładniejsze.

Blender. Nowoczesny sprzęt AGD w kuchni
Autor: Materiały prasowe firmy
Blender. Nowoczesny sprzęt AGD w kuchni
Autor: Materiały prasowe firmy

Nowe blendery ręczne Kenwood Triblade mają trzy dłuższe ostrza, które szybko i dokładnie rozdrobnią oraz zmiksują składniki. Blendera Triblade możesz użyć do przygotowania wielu potraw, od zupek dla dzieci, ciast, sosów, koktajli po sałatki. W zestawie podstawowym jest odporna na wysokie temperatury i przebarwienia metalowa końcówka, wyposażona w trzy ostrza. Ma długość 19 cm, dzięki czemu możemy nią miksować w głębokich naczyniach. Do miksowania na patelni przyda się końcówka Big Foot, której szeroka stopa zadba o to, aby nie zachlapać kuchenki, blatu ani kucharza podczas pracy. Można zmiksować sos od razu na patelni, bez konieczności przelewania składników do wyższego naczynia.
Końcówka Masher służy do przygotownia puree z ziemniaków, marchwi, buraków czy zielonego groszku. Dzięki trzepaczce szybko ubijemy jajka na puszystą pianę, aby przygotować omlety, suflety lub kremy do deserów. Ostre ostrza szatkownicy rozdrobnią mięsa, warzywa, a nawet orzechy. Szatkownica blendera Triblade wyposażona jest w półlitrowy pojemnik.  Antypoślizgowa podstawka pojemnika służy również jako jego szczelna przykrywka, dzięki czemu nadwyżki żywności lub przygotowane wcześniej produkty możemy schować do lodówki. Ten sam system został zastosowany przy projektowaniu kielicha blendera, który ponadto został wyposażony w podziałkę, aby móc odmierzać składniki bezpośrednio, nie brudząc niepotrzebnie innych naczyń. Zimą przygotujemy w kielichu rozgrzewający krem z soczewicy, latem gazpacho ze świeżych pomidorów lub koktajl owocowy truskawkowy. Blendery Triblade dostępne są w kilku gotowych zestawach.